Annonce
Debat

Vi vil hjem

Læserbrev: Vores ungdom ligger i jeres hænder.

Nu har vi fået meldingen om, at restriktionerne fortsat gælder til og med den 15. marts. Ja, sygdommen er frygtelig og har konsekvenser for alle. Jeg har så meget respekt for sygdommen og den smitte, den har medbragt. Det er en sygdom, der kræver utroligt samfundssind at få bugt med.

Vi efterskoleelever har nu været lukket ned i snart otte uger. Trods en masse forståelse fra politikere og mennesker med indflydelse på vores samfund, kan man så tale om en forandring? Nej, vi er stadig lukket ned - og der er ingen forklaring, men utallige ubesvarede spørgsmål.

Jeg foreslår, at alle elever kommer tilbage og er på efterskolen med restriktionerne, såsom sprit, primærgrupper og en masse afstandsregler, som vi kender det. Det har tidligere virket - og jeg er sikker på, at det kommer til at virke igen. Vi er parate til at gøre hvad det kræver!

Vi ved, der er blevet åbnet for efterskoler i regioner med lav smitte, og det er så dejligt for dem, men efterskoler har elever fra hele Danmark. Og derfor kan jeg simpelthen ikke se, hvordan det kan være en logisk forklaring at åbne forsvarligt i nogle regioner, mens andre efterskoler i andre regioner ikke kan. Alle elever kommer ikke fra region syd, selvom de går på en skole i denne region.

For os unge er efterskole en oplevelse for livet. Vi bliver dannet og påvirket af dem, vi omgås med på efterskolen, og samtidig trives ingen mennesker uden social kontakt i længere tid - og indlæring over Teams er både usundt for elever og lærerne, der ikke får en reel feedback på deres undervisning, og det er utroligt svært at finde en god undervisningsform. Mens pandemien vokser, stiger antallet af unge, som mistrives - altså en pandemi i pandemien.

Jeg ved godt, vi i Danmark er sindssygt privilegerede af at leve i det samfund, vi gør, og jeg er også vanvittigt stolt af at være dansker og have så mange muligheder. Skole er en kæmpe gave at have. Det er både med til at give flere muligheder i fremtiden, men samtidig også dannelse af venskaber, som er konceptet med efterskolevenner, minder og glæder, som er med til at give grundlag for ens fremtidige liv. Men selvom faglighed er vigtig vil jeg dog sige, at faglighed og trivsel går hånd i hånd. Og de to ting er lige nu totalt splittede.


Mens pandemien vokser, stiger antallet af unge, som mistrives - altså en pandemi i pandemien.


Jeg vil med det her læserbrev råbe op om, at vores samfund lige nu lider. Lider af krisen, som kun skaber splid mellem os alle. Lad os nu komme tilbage til vores efterskole og få fællesskabet tilbage - og få glæde ind i vores liv igen. Lad os mærke, vi bliver set og hørt i debatten og der samtidig bliver handlet.

Jeg vil gerne takke for en utrolig stor indsats fra alle lærere og voksne, som har kæmpet for at give os unge et smil på læben i denne tid. Vi unge er ekstremt privilegerede af, at så mange mennesker vil os det godt. Og til politikerne, regeringen og Mette Frederiksen: "Pas godt på den danske ungdom!"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce