Annonce
forside

vi vil så gerne ha' du bli'r lidt længere - kendt slogan

Læserbrev: Hvordan overfører vi dette til Billund Kommune?

- Vi ønsker, at ansatte i kommunen behandles med ordentlighed, respekt og nærvær - dette skal ske via handling ikke bare i ord.

- Normeringer på pasningsområdet, vi skal lytte til de ansatte (og forældre her) - vi ønsker et unikt produkt og vil løfte overliggeren her - handling skal afspejle vision/ambition.

- Skoleområdet, lad os nu få en ordentlig drøftelse af to-voksenordning (to lærere eller lærer + pædagog) - sammenholdt med antal elever per klasse.

- Sundhedspolitik, lad os samtænke og sandkage indsatserne på dette område - fra helt unge til vores ældre borgere.

Børnenes hovedstad skal afspejles ved handling, ikke bare i en vision - som ikke er opnåelig for borgerne i kommunen.

Vi har et muligt guldæg, og ved at sætte handling bag vores visioner - skaber vi også et grundlag for øget bosætning og at borgerne føler en endnu større stolthed over deres "oprindelse", og vil være kommunens ambassadører overfor kollegaer og venner udefra.

Vi i Radikale Venstre står altid til jeres rådighed, skriv/ring - vi ønsker dialogen. som medlem har du mulighed for at deltage på vores gruppemøder (hvor bl.a. aktuelle emner som er til behandling drøftes).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce