Annonce
Esbjerg

Vi vil være attraktive for erhvervslivet: Esbjergs tunge økonomiske studier med i ny business school

De nuværende og nye studerende på de erhvervsøkonomiske uddannelser i SDU Esbjerg skal fra studiestarten i september være en del af SDU Business School. Foto: SDU
Syddansk Universitet samle alle de erhvervsøkonomiske uddannelser for at bygge bro til erhvervslivet og samfundet og være en mere aktiv medspiller i en bæredygtig udvikling. Fem afdelinger skal arbejde sammen fra næste studiestart.

Esbjerg: Syddansk Universitet Esbjerg får et nyt tilbud til de studerende på de erhvervsøkonomiske uddannelser.

En ny Business School på SDU skal bygge bro mellem universitetets erhvervsøkonomiske uddannelser og erhvervslivet og samfundet generelt.

SDU Business School omfatter Esbjerg, Kolding, Sønderborg, Slagelse og Odense, og den nye stærke uddannelse slår dørene op til september i år.

Dermed vil der til næste studiestart være en ny Business School i Esbjerg.

Den nye Business School skal sikre relevante og efterspurgte uddannelser samt styrke samspillet mellem universitetet, samfundet og erhvervslivet.

Annonce

En samlet indgang

Hvert år optager SDU over 1000 studerende på en af de erhvervsøkonomiske uddannelser i de  fem byer og der skabes nu en mere tydelig indgang, når virksomheder og organisationer vil i kontakt med studerende og forskere fra det erhvervsøkonomiske område på SDU.

- Det er ambitionen, at SDU Business School skal tage samarbejdet et skridt videre og skabe synergi både indadtil og udadtil.

SDU Esbjergs nye bygning det det østlige Esbjerg bliver en del af et nyt initiativ, der rækker ud mod erhvervslivet og samfundet.. Foto: SDU

Det fortæller Jens Ringsmose, der er dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, som SDU Business School kommer til at blive en del af.

- Vi vil gerne række ud til  vores omgivelser, og vi tror på, at en Business School kan være med til at styrke det gode samspil, der allerede er mellem de erhvervsøkonomiske uddannelses- og forskningsmiljøer og virksomheder, organisationer og samfundet, siger han.

Annonce

Forskning af højeste karat

Tanken er, at SDU Business School skal være endnu skarpere på, hvilke kompetencer og medarbejdere erhvervslivet efterspørger.

- Det forudsætter naturligvis, at vi også fremadrettet har forskning af højeste karat og en klar kobling mellem vores forskning og uddannelser, siger Jens Ringsmose.

Uddannelserne vil fortsætte som planlagt for de studerende på de uddannelser, som bliver en del af SDU Business School.

Også SDU’s rektor Henrik Dam ser frem til, at universitetet får en Business School:

- Det er afgørende at bringe værdi til samfundet gennem forskning og uddannelse, og at arbejde med den bæredygtige udvikling, som verden står overfor, siger han.

SDU Business School

De erhvervsøkonomiske uddannelser udbydes på SDU’s campusser i Esbjerg, Kolding, Sønderborg, Slagelse og Odense.

Det erhvervsøkonomiske område udgør ca. halvdelen af uddannelsesaktiviteterne på dagstudierne på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, hvor der hvert år optages ca. 700 studerende på HA-uddannelsen og ca. 500 studerende på cand.merc.-uddannelsen.

Også på efter- og videreuddannelsesområdet står det erhvervsøkonomiske område for en stor del af uddannelsesaktiviteterne, blandt andet i form af HD-uddannelsen og MBA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

EfB For abonnenter

1-1-kamp mod Silkeborg efter den bedste præstation meget længe: EfB fik sendt et stærkt signal

EfB

EfB-træner efter 1-1 mod Silkeborg og sejr til Viborg: Nu er det en tvekamp om oprykning

Annonce