Annonce
Sønderborg

Vibæk Mølle blev skiftet ud med Lysabild Kirke

Der var i alt omkring 20 mennesker, der deltog i musikgudstjenesten 2. pinsedag. Der var ellers plads til 90 i Lysabild Kirke. Foto: Kaspar Hvid
Den årlige gudstjeneste for de fire sogn på Sydals 2. pinsedag var i år flyttet til Lysabild Kirke.
Annonce

Lysabild: I år var der ingen ristede pølser, og der var ikke nogen Vibæk Mølle at spotte. Coronakrisen havde tvunget Hørup, Kegnæs, Tandslet og Lysabild sogne til at tænke kreativt.

Derfor var den årlige gudstjeneste 2. pinsedag i år rykket ind i Lysabild Kirke, hvor der ifølge sognepræst Hans Havelund var plads til 90 mennesker, når man skal følge de gældende retningslinjer.

- Normalt plejer vi at være cirka 125, når vi holder gudstjeneste ved Vibæk Mølle. Så mange bliver vi ikke i år, men vi er glade for alle dem, der kommer, siger Hans Havelund.

- De ristede pølser, som spejderne plejer at servere efter gudstjenesten er også væk i år, fordi vi ikke må servere mad. Det er selvfølgelig regler, som vi respekterer, fortsatte sognepræsten.

Gudstjenesten 2. pinsedag var en såkaldt musikgudstjeneste, hvor duoen Mydtskov og Nordal spillede. Selvom fremmødet ikke helt ramte 125, da cirka 20 mennesker om mandagen mødte op i Lysabild Kirke, så var det helt fint, at man stadig kunne komme forbi, forklarede Birgit Christensen.

Normalt plejer vi at være cirka 125, når vi holder gudstjeneste ved Vibæk Mølle. Så mange bliver vi ikke i år, men vi er glade for alle dem, der kommer.

Hans Havelund, sognepræst Lysabild Sogn

Annonce

Det perfekte vejr

Hans Havelund ærgrede sig især over, at vejret mandag var perfekt til en gudstjeneste udenfor:

- Og når der samtidig er noget, som tyder på, at det bliver årets første sommerdag rent meteorologisk, så er det ekstra ærgerligt.

For Birgit Christensen var det dog vigtigst, at man var i stand til at holde gudstjeneste 2. pinsedag, og hun forklarede, at hun også er en normal gæst, når gudstjenesten finder sted ved Vibæk Mølle.

- Vi er glade for, at vi kan mødes, og at det kan lade sig gøre, siger hun og tilføjer:

- Jeg synger i flere forskellige sangkor, så musikgudstjenesten er noget særligt. Det er alt sammen aflyst, så jeg er bare glad for, at vi kan mødes i dag, og at vi kan synge.

Ifølge sognepræsten ville der kun have deltaget fire mennesker, hvis man skulle have holdt gudstjenesten ved Vibæk Mølle. Da organist, kirketjener, to præster og to musikere ville tage de resterende pladser.

Sognepræst Hans Havelund bemærkede, at det formentlig var årets første sommerdag rent meteorologisk, og det havde derfor været perfekt vejr til en udendørs musikgudstjeneste. Foto: Kaspar Hvid
I kirken var der pyntet op med små røde roser og yndige margueritter. Det var mens Mans Mydtskov spillede saxofon og Morten Nordal spillede guitar. Foto: Kaspar Hvid
Birgit Christensen plejer at deltage i den årlige musikgudstjeneste. Hun synger selv i flere forskellige sangkor, og var derfor glad for, at det kunne lade sig gøre. Foto: Kaspar Hvid
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce