Annonce
Sport

Viborg afværger bundprops comeback og nærmer sig toppen

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Horsens gjorde slutfasen spændende trods nede med syv mål før pausen, men Viborg HK hev sejren hjem.

Viborg HK's håndboldkvinder vandt som ventet over HTH Ligaens bundprop, Horsens, mandag aften, men Viborg var ved at smide en sikker sejr efter et fornemt Horsens-comeback i anden halvleg.

Sensationen lurede ved 25-25 kort før tid, men på hjemmebane vandt de grønblusede dog med 30-25 over Horsens, der stadig har to point på sidstepladsen.

Viborg tager et skidt mod toppen og har nu 12 point ligesom Odense. Team Esbjerg og Herning-Ikast fører ligaen an med henholdsvis 16 og 14 point.

Viborg stillede op som storfavorit, og alt gik da også planmæssigt til at starte med. Da Viborg bragte sig på 12-5, var der lagt op til en storsejr.

Det stod også 17-10, men Horsens fik reduceret til pausestillingen 12-17.

Viborg havde dog stadig styr på begivenheden og kom foran med 21-15 i anden halvleg, men så tog Horsens fat.

Udeholdet åd af Viborgs forspring og kom på fuld omgangshøjde ved stillingen 25-25 med seks minutter tilbage.

Melissa Petrén var den helt store spiller for Horsens med 11 mål, men hun blev skadet og måtte tage plads på bænken i kampens sidste del.

Uden svenskeren måtte Horsens igen give slip. Viborg scorede fem på stribe i slutfasen, og så blev det på papiret alligevel en komfortabel sejr.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce