Annonce
Sport

Viborg basker Fremad Amager og tager førsteplads

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Viborg er nyt hold på førstepladsen i 1. division efter en storsejr på 5-0 over Fremad Amager.

Viborg FF kan gå på weekend som det øverst placerede hold i landets næstbedste fodboldrække.

Fredag kravlede holdet op på førstepladsen i 1. division med en overbevisende sejr på 5-0 over Fremad Amager.

Viborgenserne ligger dog kun øverst i kraft af en bedre målscorer end både Vejle og Fredericia, der ligesom Viborg har 24 point efter 12 kampe.

Holdet kom fredag foran efter lidt over 12 minutter ved Christian Sivebæk.

Inden dommeren fløjtede til pause havde Alassana Jatta og Jeppe Grønning gjort det til henholdsvis 2-0 og 3-0.

20 minutter inde i anden halvleg blev det også 4-0 efter et mål af Jeff Mensah, inden Frederik Brandhof bankede det sidste søm i Fremad Amagers kiste med sin scoring kort før slutfløjtet.

Fremad Amager indtager tabellens syvendeplads med 17 point.

Senere fredag spillede Hvidovre hjemme 1-1 med Vendsyssel. Nordjyderne kom foran efter lidt over syv minutters spil, men måtte se hjemmeholdet udligne med cirka et kvarter tilbage.

Resultatet efterlader Vendsyssel med 18 point på femtepladsen, mens Hvidovre har 14 på niendepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce