Annonce
Sport

Viborg fortryder kontrakt med mystisk hollænder

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Set i bakspejlet ville Viborg ikke have hentet Bernio Verhagen, som ingen i klubben har set spille.

Fodboldklubben Viborg fortryder aftalen med hollænderen Bernio Verhagen, der blev præsenteret som ny spiller i klubben tidligere på måneden.

Det har vist sig, at 25-årige Verhagen ikke har spillet en eneste professionel kamp, og at flere af de klubber, hvor han hævder at have været på besøg, ikke kender ham.

- Set i bagklogskabens lys ville vi naturligvis gerne have ageret anderledes tidligere i forløbet og ikke have haft blind tillid til anbefalingen på spilleren, skriver Viborg på sin hjemmeside.

I fredagens B.T. siger sportschef Jesper Fredberg, at Verhagen blev hentet til klubben for at pleje et netværk.

Viborg bekræfter, at ingen i klubbens sportslige ledelse havde set Verhagen spille, inden man udstyrede ham med en kontrakt.

- I denne sag er spilleren hentet på helt anden vis end normalt. Verhagen er alene hentet på baggrund af agentfirmaets anbefaling, og uden at vi på forhånd havde set Verhagen spille.

- Det var et sats, men et sats uden nogen former for økonomisk risiko for klubben, lyder det.

I B.T. siger Verhagen, at han har fået kontrakt, efter at Viborg har set ham an til træning.

- Jeg har en kontrakt i en professionel klub, der har bedt mig om at træne, inden jeg fik en kontrakt. Hvis jeg ikke var god nok, ville Viborg ikke skrive under med mig.

- Viborg er ikke en dum klub, som henter spillere, der ikke kan spille fodbold, siger Bernio Verhagen.

Men den påstand tilbagevises af den midtjyske klub.

- Bernio Verhagen er i dagens udgave af B.T. citeret for at have prøvetrænet to-tre dage i Viborg FF før kontraktunderskrivelse. Dette er ikke korrekt, lyder det fra klubben.

Viborg arbejder nu på en "løsning for fremtiden med Bernio Verhagen".

/ritzau/

Annonce
Læs meddelelsen på Viborgs hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce