x
Annonce
Sport

Viborg tager favoritværdighed i forårspremiere

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fredag aften ruller bolden igen i 1. division, hvor oprykningsjagtende Viborg tager imod Hvidovre.

Med sagaen om den hollandske fupfodboldspiller Bernio Verhagen parkeret i det danske retssystem, og for Viborg i fortiden, kan den jyske klub indlede jagten på oprykning fra 1. division fredag.

Annonce

Hvidovre fra modsatte ende af tabellen kommer på besøg, og selv om premierekampe ofte kan volde problemer, så ved Viborg-træner Jacob Neestrup godt, at der ikke er plads til dumme pointtab i de resterende 15 spillerunder.

- Det er en svær hjemmekamp, men det er klart, at vi skal have de tre point, og det går vi benhårdt efter, siger Neestrup til klubbens hjemmeside.

Med 3-4-nederlaget til rækkens førende hold, Vejle, som afslutning på efteråret, gik viborgenserne på juleferie med fem point op til Vejle og to point til op til Fredericia på andenpladsen.

Da Superligaen fra næste sæson reduceres fra 14 til 12 hold, rykker kun ét hold fra 1. division op i år, så der er ikke plads til svipsere for Viborg.

Jacob Neestrup har også kunnet mærke på spillertruppen, at der nu er vigtige point på spil i stedet for halvkedelige træningskampe.

- Stemningen er blevet lidt mere intens og spændt de seneste dage, og sådan skal det være før en forårspremiere. Nu skal vi ud og spille om point igen, og så bliver presset også større, men vi glæder os sindssygt meget til at komme i gang, siger han.

På papiret bør oprykningsaspiranterne være favoritter mod Hvidovre, som er placeret lige under nedrykningsstregen.

Men holdet fra Storkøbenhavn er ikke en let opgave, mener Viborg-cheftræneren.

- Det er et besværligt hold at spille imod, og vi har stor respekt for dem. De er fysisk stærke, spiller meget direkte og har nogle erfarne spillere, som vi er opmærksomme på, lyder det fra Jacob Neestrup.

Kampen i Viborg fløjtes i gang klokken 18 fredag aften.

/ritzau/

Citaterne på Viborgs hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce