Annonce
Aabenraa

Viceborgmester blev blød om julehjertet og droppede forslag

Ejler Schütt (DF) trak sit ændringsforslag om at droppe en placering af et nyt museum på Kilen, inden det kom til afstemning. Arkivfoto: Timo Battefeld
Det havde været så hyggeligt og fordrageligt, men så kom det sidste åbne punkt på byrådets dagsorden. Om placeringen af et nyt, fælles museum i Aabenraa. Ejler Schütt (DF) var tæt på at spolere idyllen, men opdagede, at han var i klart mindretal.
Annonce

Aabenraa: Viceborgmester Ejler Schütt (DF) kunne have rundet årets sidste byrådsmøde af i rollen som Scrooge i overværelse af to uskyldige 9. klasser fra Høje Kolstrup Skole. Sådan gik det imidlertid ikke, og julefreden kunne indfinde sig.

Anledningen var en principbeslutning om placeringen af et nyt museum, der skal rumme både Kunstmuseet Brundlund Slot og søfartsmuseet Kulturhistorie Aabenraa på Kilen i umiddelbar nærhed af havnen.

Der var udtalt opbakning til Kilen som ny adresse for et museum og ønsket om at opføre et "ikon-byggeri", men så kom Ejler Schütt på banen i en grad, så de marcipanjuletræer, Christian Panbo (S) havde uddelt i anledning af sin fødselsdag, begyndte at vakle. Sammen med sin partifælle Arne Leyh Petersen undlod Schütt at stemme, da sagen var på dagsordenen i økonomiudvalget 3. december.

- Vi kommer med et ændringsforslag. Vi mener ikke, det er fornuftigt at gøre det her. Det er at skyde gråspurve med kanoner. Det er alt for stort til Aabenraa-forhold, lød det fra Ejler Schütt.

Vi mener ikke, det er fornuftigt at gøre det her. Det er at skyde gråspurve med kanoner. Det er alt for stort til Aabenraa-forhold.

Ejler Schütt (DF), viceborgmester

Annonce

Indtrængende pip fra Kylling

Derefter kunne han så præsentere sit ændringsforslag, som gik ud på at "byrådet fastholder budgetforligene, som er indgået for 2019 og 2020, hvor forligspartierne besluttede, at der arbejdes for opførelse af en kunstbygning ved Brundlund Slot".

- Det er kun tre måneder siden, vi vedtog budgettet for næste år. Blækket er dårligt nok tørt endnu, sagde Ejler Schütt, der heller i budgetteksten fandt en formulering om, at de to museer skal slåes sammen.

Det mindskede ikke debatlysten. Særligt Povl Kylling Petersen (S), der ligesom Ejler Schütt var med til at tage beslutningen om at købe Brundlund Slot for 21 år siden, appellerede til Schütts samvittighed. Et lukningstruet søfartsmuseum og et ditto kunstmuseum med en Francisca Clausen-samling, man kan blive nødsaget til at levere retur, kan blive resultatet, hvis man ikke ser på de mange årsager, der er til, at der ikke kan bygges om og udvides ved Brundlund Slot.

Annonce

Alle var med til sidst

Også De Konservatives Jan Riber Jakobsen og Slesvigsk Partis Kurt Andresen sendte ord og bedende blikke i Ejler Schütts retning. Vigtigheden af bred opbakning til projektet blev understreget. Ikke mindst, når der skal søges medfinansiering til projektet, som byrådet for længst har reserveret 20 millioner kroner til.

Efter lidt hviske-tisken på DF-pladserne, hvor man var splittet i spørgsmålet, blev Ejler Schütt blød i knæene og lod sit julehjerte banke for kulturen.

- Vi trækker ændringsforslaget og går nødtvunget med, fordi vi ikke vil være skyld i, der kommer grus i maskineriet, og så der kan komme fondsmidler hjem, lød det fra viceborgmesteren.

Det fik julelysene til at glimte i byrådskollegernes øjne, og borgmesteren konstaterede, at "det er dejligt, der sker bevægelser".

Således er 9. klasserne fra Høje Kolstrup Skole henvist til tv og streamingtjenester, hvis de skal opleve en rigtig Scrooge inden jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Sønderborg For abonnenter

Mor dybt frustreret over fortsat nedlukning af skoler: - Min dreng har intet at se frem til

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce