Annonce
Haderslev

Viceborgmester kendt skyldig i landsretten

Miljøudvalgsformand og landmand Benny Ravn Bonde (LA) overtrådte naturbeskyttelsesloven, da han fyldte to søer på sine marker op.

HADERSLEV: Vestre Landsret fundet tirsdag viceborgmester Benny Ravn Bonde (LA) skyldig i overtrædelse af naturbeskyttelsesloven ved at have drænet og fyldt to søer på sine marker op.

Vestre Landsret idømte ham en bøde på 10.000 kroner samt tvangsbøder til de to søer er reetableret. Dermed var det en stadfæstelse af byrettens dom. Eneste forskel er fristen for at reetablere søerne nu er den 31. juli 2017, og at en tredje sø ikke skal reetableres.

- Jeg har jo fået en frikendelse i det, jeg skulle frikendes i. Den ene sø i Marstrup er jeg jo blevet frikendt i. Det var kun derfor, vi ankede den. Det gik ligesom jeg ønskede mig, siger Benny Ravn Bonde.

- Men de to søer i Ejsbøl er du jo dømt for.

- Den ene er der jo endnu og den anden er bare noget jord, jeg har fyldt op i lavningen. Det er meget lidt, jeg skal lave. Det kan jeg lave mellem 10 og 12 i kirketiden en søndag.

Oprindeligt var der tre opfyldte søer i anklageskriftet. Men særligt den i Marstrup var han utilfreds med at blive dømt for.

- Også at man siger, fordi jeg har fået nogle dræn til at virke, så har jeg gjort noget ulovligt. Det er god landmands stil at holde sine dræn i orden. Det, at straffe landmænd for at dræne deres marker, skal vi ikke have i Haderslev.

Benny Ravn Bonde, som både er viceborgmester og formand for udvalget for plan og miljø, er privat svinebonde. Han er i den forbindelse flere gange gennem de sidste 25 år dømt i blandt andet miljøsager og sager om dyremishandling.

Politiske modstandere har derfor flere gange kritiseret, at han netop sidder på posten som formand for et udvalg, hvor han er politisk chef for flere af dem, der har vidnet mod ham.

Jeg er glad og godt tilfreds. Det var det hele værd at anke den.

Benny Ravn Bonde

Sagen kort

Oprindeligt var der tale om fire søer, som kommunen mente, Benny Bonde havde drænet på sine marker. Den ene sø blev der kørt en særskilt retssag om, da det var naboen, som ejede den og Benny Bonde, der angiveligt havde forpagtet den. Men den forpagtning var overgået til Benny Bondes søn, så Benny Bonde blev frifundet.

De tre andre søer blev han dømt for i byretten.

Annonce
Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Forventer kæmpe efterspørgsel: Stender Gruppen på vej med yderligere 220 boliger

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Kultur

Det bliver Suspekt: Kløften er klar med fire nye navne

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Tønder For abonnenter

Gunner har bøvlet med kommunen i over fire år: Nu er stengærde alligevel ikke til fare for trafikken

Sønderjyske Fodbold

Fra Real Madrid og Juventus til SønderjyskE: 40 år efter klubbens tredje danske mesterskab er Hvidovre igen på tærsklen til noget stort

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Sønderborg For abonnenter

Efter møgår: Pressesky modekoncern tjener igen styrtende med penge

Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

Annonce