Annonce
Haderslev

Viceborgmester kendt skyldig i landsretten

Miljøudvalgsformand og landmand Benny Ravn Bonde (LA) overtrådte naturbeskyttelsesloven, da han fyldte to søer på sine marker op.

HADERSLEV: Vestre Landsret fundet tirsdag viceborgmester Benny Ravn Bonde (LA) skyldig i overtrædelse af naturbeskyttelsesloven ved at have drænet og fyldt to søer på sine marker op.

Vestre Landsret idømte ham en bøde på 10.000 kroner samt tvangsbøder til de to søer er reetableret. Dermed var det en stadfæstelse af byrettens dom. Eneste forskel er fristen for at reetablere søerne nu er den 31. juli 2017, og at en tredje sø ikke skal reetableres.

- Jeg har jo fået en frikendelse i det, jeg skulle frikendes i. Den ene sø i Marstrup er jeg jo blevet frikendt i. Det var kun derfor, vi ankede den. Det gik ligesom jeg ønskede mig, siger Benny Ravn Bonde.

- Men de to søer i Ejsbøl er du jo dømt for.

- Den ene er der jo endnu og den anden er bare noget jord, jeg har fyldt op i lavningen. Det er meget lidt, jeg skal lave. Det kan jeg lave mellem 10 og 12 i kirketiden en søndag.

Oprindeligt var der tre opfyldte søer i anklageskriftet. Men særligt den i Marstrup var han utilfreds med at blive dømt for.

- Også at man siger, fordi jeg har fået nogle dræn til at virke, så har jeg gjort noget ulovligt. Det er god landmands stil at holde sine dræn i orden. Det, at straffe landmænd for at dræne deres marker, skal vi ikke have i Haderslev.

Benny Ravn Bonde, som både er viceborgmester og formand for udvalget for plan og miljø, er privat svinebonde. Han er i den forbindelse flere gange gennem de sidste 25 år dømt i blandt andet miljøsager og sager om dyremishandling.

Politiske modstandere har derfor flere gange kritiseret, at han netop sidder på posten som formand for et udvalg, hvor han er politisk chef for flere af dem, der har vidnet mod ham.

Jeg er glad og godt tilfreds. Det var det hele værd at anke den.

Benny Ravn Bonde

Sagen kort

Oprindeligt var der tale om fire søer, som kommunen mente, Benny Bonde havde drænet på sine marker. Den ene sø blev der kørt en særskilt retssag om, da det var naboen, som ejede den og Benny Bonde, der angiveligt havde forpagtet den. Men den forpagtning var overgået til Benny Bondes søn, så Benny Bonde blev frifundet.

De tre andre søer blev han dømt for i byretten.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Ishockey i Vojens er for "M", hvad søvn og mad er for andre

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce