Annonce
Aabenraa

Viceborgmester melder sig ud: Dansk Folkeparti siger farvel til to byrødder

Når Aabenraa Kommunes byråd samles onsdag, repræsenterer Ejler Schütt ikke Dansk Folkeparti. Han har meldt sig ud og er blevet løsgænger. Arkivfoto: Jacob Schultz
Det har bare været et spørgsmål om tid. Og den var inde nu. Både viceborgmester Ejler Schütt og Jane Thorgeirsson melder sig ud af Dansk Folkeparti.

Aabenraa: Viceborgmester Ejler Schütt er færdig med Dansk Folkeparti. Derfor får han allerede ved onsdagens byrådsmøde en ny plads i salen. Har man læst JydskeVestkysten, er det ikke nogen overraskelse. Hovedpersonen selv henviser da også til, at avisen har beskrevet uenighederne grundigt:

Balladen om spidskandidaturet til kommunalvalget i 2021, hvor Ejler Schütt ville have partiforeningens anbefaling for at stille op. En anbefaling, han ikke fik, hvorefter Arne Leyh Petersen var eneste kandidat. Schütts utilfredshed med partiforeningens formand, byrådskollega Ida Smed, som han har kaldt inkompetent.

- De kløfter, der er blevet gravet, har været for dybe. Derfor indkaldte jeg hele gruppen til et møde i går (mandag, red.), med henblik på at vi kunne skilles på en værdig måde. Det synes jeg bestemt også, vi gjorde. Ingen har smækket med dørene, siger Ejler Schütt, som dermed har sagt farvel efter næsten 11 år som DF’er i byrådet for at blive løsgænger.

- Det er ærgerligt, men som situationen udviklede sig, var der ingen anden udvej, mener han.

Annonce

Venstre er et bud

Hvad så nu? Stifter han Ejler-listen? Det gør han ikke. Ejler Schütt fortsætter som løsgænger i byrådet. Han afviser dog ikke, at han kunne finde på at melde sig under fanerne hos et andet borgerligt parti.

- Det er ikke utænkeligt. Det kommer an på, hvordan min lyst til politik udvikler sig, forklarer Ejler Schütt.

Hvor han tidligere har sagt, at han vil genopstille, selvom han forlod Dansk Folkeparti, så er det nu ikke nogen selvfølgelighed.

- Jeg har da haft et ganske godt forhold til Venstre i hele perioden, hvor Thomas Andresen (V) har siddet for bordenden. Fortsætter jeg i politik, vil jeg tage en snak med Venstre på et tidspunkt, siger Ejler Schütt.

- Borgmesteren og jeg har langt fra altid været enige om alt, men vi har respekt for hinanden, tilføjer han.

Ejler Schütt er ikke den eneste, der siger farvel til Dansk Folkeparti. Det samme gør Jane Thorgeirsson, som ligeledes bliver løsgænger. Det er imidlertid ikke lykkedes at komme i kontakt med Jane Jane Thorgeirsson for en kommentar.

Tre tilbage

Med Ejler Schütt og Jane Thorgeirssons farvel til Dansk Folkeparti har partiet nu kun tre medlemmer af Aabenraa Byråd.

De tre tilbageværende er Arne Leyh Petersen, Jette Julius Kristiansen og lokalformand Ida Smed.

Også i forrige byrådsperiode blev partiet reduceret fra fem til tre byrådsmedlemmer. Dengang forlod Kaare Solhøj Dahle og Hans Kristian Wollesen DF.


Der er ingen "bad feelings”, og vi kommer også til at arbejde sammen om borgerlig politik fremadrettet.

Ejler Schütt (UP), byrådsmedlem


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Annonce