Annonce
Kolding

Viceborgmester: Stor tak til museets mange frivillige

Søren Rasmussen
Annonce

Debat: I denne somme skulle vi have fejret 100 året for genforeningen. Der var planlagt et hav af aktiviteter, foredrag, udstillinger, folkemøder og meget andet. Det hele skulle være kulmineret den 10. juli, hvor den kongelige familie med HM Dronningen i spidsen skulle have besøgt Kolding og Christiansfeld. De skulle have kørt i karet over den tidligere grænse mellem Taps og Christiansfeld, ledsaget af gadehusarregimentet. Majestæten skulle også have afsløret bronzebåndet og –skulpturen lige syd for Genforenings- og Grænsemuseet. Det hele skulle gerne have været overværet af mange lokale borgere og gæster fra nær og fjern. Men Corvid-19 satte en stopper for det hele.

På trods af de mange aflysninger har tusindvis af mennesker alligevel fået en god oplevelse og informationer om genforeningen. Takket været være Genforenings- og Grænsemuseum er vigtige mærkedage i genforeningsåret blevet fejret i det omfang, det har været muligt med coronavirus. Mange har været forbi og se udstillingen. Museet har også tiltrukket national opmærksomhed og har således haft besøg af stats-, forsvars-, transport- og kulturministrene. Både DR og TV2 har sendt fra museet, og mange aviser har skrevet om museet og dets aktiviteter.

Havde det ikke været for Genforenings- og Grænsemuset og dets mange frivillige, havde vi virkelig manglet at kunne sætte fokus på genforeningsjubilæet. Nu er det, på grund af museets store indsats, i stedet blevet succes, som har fået national opmærksomhed. Det kan vi i Kolding Kommune være museet meget taknemmelige for.

Derudover kan vi glæde os til næste år, hvor fejringen gennemføres i stor stil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce