Annonce
Læserbrev

Viceborgmesteren gør fem høns til ti

Annonce

Læserbrev: Ejler Schütt (DF) skriver i sit læserbrev "En lille fjer kan nok blive til fem høns" 10. jan. 2020, at JV puster sagen om en cyklesti på Hellevadvej op, og at fire medlemmer af teknik- og miljøudvalget blot har følt trang til at understrege, at man er byrådsmedlem for hele kommunen.

Findes der noget juridisk grundlag for at kræve, at man skal være byrådsmedlem for hele kommunen? Eller er det op til det enkelte byrådsmedlems egen samvittighed m.v.?

I Folketinget findes der vist ingen sådanne regler. Hans Christian Schmidt (V) går direkte imod partilinjen i sagen om F35 i Skrydstrup. Han er valgt i Haderslev-kredsen.

Trafikmafiaen i Folketinget er velkendt og skammer sig slet ikke over navnet. Her samarbejder politikere fuldstændigt på tværs af partiskel for at hente anlægsprojekter til deres lokalområder.

Kim Christiansen (DF) nåede i første omgang at få en meget dyr omfartsvej til sin hjemby på trods af, at ingen i byen ud over Kim Christiansen selv tilsyneladende ønskede vejen.

Prøver Aabenraa Kommune slet ikke at udføre lobbyarbejde via lokalt valgte folketingsmedlemmer for at skaffe fordele til Aabenraa, f.eks. når styrelser udflyttes? Hvordan kan et byrådsmedlem kræves at være byrådsmedlem for hele kommunen? Det er jo arbitrært at hævde, at man skal være byrådsmedlem for hele kommunen, når man betragter geografisk tilhørsforhold, men ikke når man betragter politisk tilhørsforhold.

Ingen forventer da, at Ejler Schütt (DF) skal tækkes vælgere af socialistisk observans. Hvorfor kræver man så som DF'er, at Eivind Underbjerg Hansen ikke må argumentere for en cyklesti i sit lokalområde?

Måske kan man forstå, at man harmes i Venstre over Eivind Underbjerg Hansens sologang, men hvad vedkommer det andre partier? Og hvorfor holder borgmesteren og andre medlemmer af Venstre ikke kritikken inden for partiet?

Det er vist Ejler Schütt, borgmesteren og andre, der gør de fem høns til ti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce