Annonce
Læserbrev

Viceborgmesteren gør fem høns til ti

Læserbrev: Ejler Schütt (DF) skriver i sit læserbrev "En lille fjer kan nok blive til fem høns" 10. jan. 2020, at JV puster sagen om en cyklesti på Hellevadvej op, og at fire medlemmer af teknik- og miljøudvalget blot har følt trang til at understrege, at man er byrådsmedlem for hele kommunen.

Findes der noget juridisk grundlag for at kræve, at man skal være byrådsmedlem for hele kommunen? Eller er det op til det enkelte byrådsmedlems egen samvittighed m.v.?

I Folketinget findes der vist ingen sådanne regler. Hans Christian Schmidt (V) går direkte imod partilinjen i sagen om F35 i Skrydstrup. Han er valgt i Haderslev-kredsen.

Trafikmafiaen i Folketinget er velkendt og skammer sig slet ikke over navnet. Her samarbejder politikere fuldstændigt på tværs af partiskel for at hente anlægsprojekter til deres lokalområder.

Kim Christiansen (DF) nåede i første omgang at få en meget dyr omfartsvej til sin hjemby på trods af, at ingen i byen ud over Kim Christiansen selv tilsyneladende ønskede vejen.

Prøver Aabenraa Kommune slet ikke at udføre lobbyarbejde via lokalt valgte folketingsmedlemmer for at skaffe fordele til Aabenraa, f.eks. når styrelser udflyttes? Hvordan kan et byrådsmedlem kræves at være byrådsmedlem for hele kommunen? Det er jo arbitrært at hævde, at man skal være byrådsmedlem for hele kommunen, når man betragter geografisk tilhørsforhold, men ikke når man betragter politisk tilhørsforhold.

Ingen forventer da, at Ejler Schütt (DF) skal tækkes vælgere af socialistisk observans. Hvorfor kræver man så som DF'er, at Eivind Underbjerg Hansen ikke må argumentere for en cyklesti i sit lokalområde?

Måske kan man forstå, at man harmes i Venstre over Eivind Underbjerg Hansens sologang, men hvad vedkommer det andre partier? Og hvorfor holder borgmesteren og andre medlemmer af Venstre ikke kritikken inden for partiet?

Det er vist Ejler Schütt, borgmesteren og andre, der gør de fem høns til ti.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];