x
Annonce
Læserbrev

Viceborgmesteren gør fem høns til ti

Læserbrev: Ejler Schütt (DF) skriver i sit læserbrev "En lille fjer kan nok blive til fem høns" 10. jan. 2020, at JV puster sagen om en cyklesti på Hellevadvej op, og at fire medlemmer af teknik- og miljøudvalget blot har følt trang til at understrege, at man er byrådsmedlem for hele kommunen.

Findes der noget juridisk grundlag for at kræve, at man skal være byrådsmedlem for hele kommunen? Eller er det op til det enkelte byrådsmedlems egen samvittighed m.v.?

I Folketinget findes der vist ingen sådanne regler. Hans Christian Schmidt (V) går direkte imod partilinjen i sagen om F35 i Skrydstrup. Han er valgt i Haderslev-kredsen.

Trafikmafiaen i Folketinget er velkendt og skammer sig slet ikke over navnet. Her samarbejder politikere fuldstændigt på tværs af partiskel for at hente anlægsprojekter til deres lokalområder.

Kim Christiansen (DF) nåede i første omgang at få en meget dyr omfartsvej til sin hjemby på trods af, at ingen i byen ud over Kim Christiansen selv tilsyneladende ønskede vejen.

Prøver Aabenraa Kommune slet ikke at udføre lobbyarbejde via lokalt valgte folketingsmedlemmer for at skaffe fordele til Aabenraa, f.eks. når styrelser udflyttes? Hvordan kan et byrådsmedlem kræves at være byrådsmedlem for hele kommunen? Det er jo arbitrært at hævde, at man skal være byrådsmedlem for hele kommunen, når man betragter geografisk tilhørsforhold, men ikke når man betragter politisk tilhørsforhold.

Ingen forventer da, at Ejler Schütt (DF) skal tækkes vælgere af socialistisk observans. Hvorfor kræver man så som DF'er, at Eivind Underbjerg Hansen ikke må argumentere for en cyklesti i sit lokalområde?

Måske kan man forstå, at man harmes i Venstre over Eivind Underbjerg Hansens sologang, men hvad vedkommer det andre partier? Og hvorfor holder borgmesteren og andre medlemmer af Venstre ikke kritikken inden for partiet?

Det er vist Ejler Schütt, borgmesteren og andre, der gør de fem høns til ti.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce