Annonce
Aabenraa

Viceskoleleder siger op: - Vi er blevet ført bag lyset

Viceskoleleder Kenn Johnsen, til højre, sagde fredag op på Fjordskolen. Arkivfoto: Claus Thorsted

Viceskoleleder Kenn Johnsen, der en længere periode i fjor var konstitueret som leder, forlader Fjordskolen, fordi han ikke længere kan forlige sig med den måde, forvaltningen agerer på i sagen om skolens flytning til Kruså.

Annonce

Aabenraa: Kenn Johnsen er til august fortid på Fjordskolen. Viceskolelederen meddelte fredag, at han efter fem år forlader Aabenraa Kommunes specialskole.

Og han smækker med døren. Ikke til skolen, men til skoleforvaltningen.

I et brev, han i kølvandet på sin opsigelse sendte ud til skolens ansatte, og som JydskeVestkysten er kommet i besiddelse af, skriver han om baggrunden for sin beslutning:

"Det, der for mig har været udslagsgivende, er, når jeg ser, at de værdier, der vægtes, og den ledelsesstil, der pt. udøves fra forvaltningens side i Aabenraa Kommune, har ændret sig på en måde, som jeg desværre har svært ved at forliges med, og det har jeg nu gjort op med!"

Kenn Johnsen har efterfølgende over for avisen uddybet, at det var vigtigt for ham at få tilkendegivet, hvorfor han har sagt op, så der ikke begynder at gå gisninger om, at det har noget med flytningen eller hans arbejdsopgaver at gøre.

- For det har det ingen lunde. Jeg er sikker på, at vi nok skal få skabt en god skole i Kruså, og vi har en fantastisk ledergruppe med en uovertruffen skoleleder. Men medarbejderne fortjener det meget bedre end den måde, forvaltningen har forvaltet den her proces på. Der er ikke blevet lyttet, og vi føler, vi er blevet ført bag lyset, lyder den hårde kritik fra Kenn Johnsen.

Afløser Fjordmark-forstander

Når Kenn Johnsen med udgangen af juni forlader sit job på Fjordskolen, er det for at blive ny forstander på opholdsstedet Stationen i Vonsbæk ved Haderslev.

Her afløser han Lasse Balsgaard, der torsdag blev præsenteret som ny forstander for Julemærkehjemmet Fjordmark.

Annonce

Pakker ikke ting ind

Det er ikke første gang, den nu snart forhenværende viceskoleleder har bragt sig selv i fokus med kritik af den måde, forvaltningen har ageret på i forbindelse med den langvarige flytteproces.

For et år siden, da han i en længere periode tid var konstitueret leder af specialskolen, fordi Ditte Ellehauge Fjord-Larsen var sygemeldt, fik han på et byggemøde ført til protokols, at "der er så væsentlige mangler i projektet, at det ikke er muligt for ledelsen - ud fra et ledelsessynspunkt og ud fra en faglig betragtning - at se de fremlagte løsningsmodeller som et tilsvarende eller bedre tilbud for Fjordskolens elever. Det vil derfor være svært at fremstå troværdigt over for elever, forældre og medarbejdere".

- Det er ikke min stil at pakke tingene ind, som han forklarer efter endnu en gang at have bevist det.

Annonce

Kortfattet kommentar

Han kan som en sidste ting ikke lade være med at pege på, at et flertal i børne- og uddannelsesudvalget i tirsdags valgte at gå imod forvaltningens indstilling om at dele flytningen fra Aabenraa til Kruså i to etaper og i stedet følge anbefalingen fra skolens ledelse om at vente med en samlet flytning til sommeren 2019.

- Jeg synes, det er bemærkelsesværdigt, at i det øjeblik, Ditte får lov til at få foretræde for udvalget, så har vi en situation, hvor politikerne går imod deres egen forvaltning. Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor vi kunne have været i den her proces, hvis vi havde haft den her praksis på et langt tidligere tidspunkt, slutter Kenn Johnsen af.

Aabenraa Kommunes skolechef, Lars Borst Hansen, blev fredag orienteret om Kenn Johnsens opsigelse, men brevet til de ansatte blev han først bekendt med, da JydskeVestkysten henvendte sig til ham for en kommentar.

- Det står jo Kenn frit for at udtale sig, som han vil, men jeg kan dårligt kommentere det, da jeg jo ikke aner, hvad kritikken dækker over, siger Lars Borst Hansen, der har stået i spidsen for flytteprocessen siden sin tiltrædelse 1. maj i fjor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Hver femte turist ønsker mere afstand

Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Annonce