Annonce
Aabenraa

Viceskoleleder træder et skridt op ad karrierestigen

Malte Siemer har primært beskæftiget sig med udskolingen, så han glæder sig til nu også at finde ud af, hvilke udfordringer der er på de yngre årgange. Arkivfoto: André Thorup

Malte Siemer kom til Felsted Centralskole som viceskoleleder for tre år siden. Nu er han skolens nye leder, efter Anette Riis Svendsen valgte at sige farvel.

Felsted: Felsted Centralskole har fundet sin nye leder. Det bliver den 39-årige Malte Siemer, der 1. juni tager over efter Anette Riis Svendsen, der forlod skolen med udgangen af april.

Ja, faktisk er Siemer allerede i gang. Han har nemlig været viceskoleleder siden 2015, hvor han kom til skolen fra et job som lærer på Nordborg Efterskole, og han er lige nu konstitueret leder.

Forældre, elever og lærere fik nyheden torsdag morgen, og Malte Siemer må da indrømme, at de 12 kilometer fra hjemmet i Ullerup til skolen i Felsted blev tilbagelagt med lidt sommerfugle i maven.

- Der er mange, der har været henne og ønske tillykke, og det bliver godt at komme i gang nu, siger den nye skoleleder, der først i påsken - få dage, før ansøgningsfristen udløb - besluttede sig for at søge.

Blå bog

Malte Siemer er sønderjyde, men tog sin læreruddannelse i Odense, hvor han blev færdig i 2002.

Herefter underviste han to år på en folkeskole i Rødding, inden han blev lærer på Nordborg Efterskole. Her var han frem til 2015, hvor han blev viceskoleleder på Felsted Centralskole.

Han er gift med Martina, og sammen har de en søn på syv år og en datter, der snart fylder fire. De bor i Ullerup, 12 kilometer vest for Felsted.

Fire kvalificerede ansøgere

- Da Anette fortalte, hun ville stoppe, tænkte jeg i første omgang bare på, at det var vigtigt, at vi fik et godt lederteam. Der var travlt med så meget andet på det tidspunkt. Men jeg begyndte at summe lidt over det, og i påsken, da der var tid til at sidde på terrassen og filosofere, besluttede jeg mig for at søge - vel vidende, at det ikke var givet, at jeg fik den, forklarer Malte Siemer, der ifølge skolechef Lars Borst Hansen da også var oppe mod tre andre kvalificerede ansøgere.

Mens Anette Riis Svendsen har haft ansvaret for indskolingen og mellemtrinnet, er det i udskolingen - fase 3 - den nu tidligere viceskoleleder har haft sin gang. Så han skal i gang med at skabe et lige så tæt samarbejde med den halvdel af lærerne, der har deres gang i 0.-6. årgang.

- Jeg vil tro, at jeg vil fortsætte med fase 3, men nu må vi se. I første omgang skal vi have fagfordelingen til det kommende skoleår på plads, og jeg skal have ansat en børnehaveklasseleder. Herefter må vi se, hvad der skal ske på ledelsesområdet, siger Malte Siemer.

Annonce

Bro til byen

Ingen skal forvente, at der kommer til at ske ændringer fra dag ét, men Malte Siemer har gjort sig tanker om, hvilken retning han med tiden gerne vil trække skolen med de omkring 300 elever i.

- Jeg er motiveret af, at jeg gerne vil lave noget nyt, og jeg tror blandt andet, at der er nogle elementer fra efterskoleverdenen, som man med fordel vil kunne drage ind i folkeskolen, mener han, og så er han også meget optaget af at kigge hen over Sønderborgvej og ind mod Felsted by:

- Jeg håber, vi kan få noget mere gang i samarbejdet mellem skolen og lokalsamfundet. Jeg vil gerne bygge bro til byen.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Aabenraa

Se billederne: Efterfølgeren af Hvidstengruppen havde gallapremiere i Aabenraa

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce