x
Annonce
forside

Victor er i praktik hos Billund Aqua: - Det kunne jeg godt tænke mig at arbejde som

Victor Karlskov sidder på kontoret, da han er i praktik i økonomiafdelingen hos Billund Aquakulturservice. Foto: Andreas Bjerre

15-årige Victor Karlskov er i erhvervspraktik hos Billund Aquakulturservice. Her håber Victor at finde ud af, om det er noget for ham.

Billund: Victor Karlskov, 15 år og fra Gadbjerg, er i denne uge i erhvervspraktik hos Billund Aquakulturservice i Billund. Her skal Victor Karlskov følge med i, hvad der sker på kontoret.

Victor Karlskov går til daglig på Bredsten-Gadbjerg Skole, og han synes, det er godt at komme ud fra de faste rammer på skolen.

- Jeg regner med, at jeg skal på handelsskolen bagefter, så jeg er i deres økonomiafdeling og ser, hvad der sker, så jeg kan få bekræftet, at det er det, jeg gerne vil bagefter skolen. Man kan se en anden hverdag i stedet for at sidde i skolen og lave regnestykker, fortæller Victor Karlskov.

- Nu har vi bare gået i skole, men her ser man, hvordan det er på en rigtig arbejdsplads, hvordan miljøet er, og hvad man laver og får et indblik i det, tilføjer han.

Annonce
Victor Karlskov går på Bredsten-Gadbjerg Skolen til daglig. Foto: Andreas Bjerre

Victor har selv fundet praktiksted

Eleverne fra 9. klasse på Bredsten-Gadbjerg Skolen har selv skullet finde praktiksted. Der var helt frie rammer, og eleverne har selv kontaktet virksomhederne for at spørge, om de kunne komme i praktik. Victor Karlskov valgte økonomiafdelingen i Billund Aquakulturservice af en helt særlig årsag:

- Det skulle være noget, der omhandlede det, jeg vil bagefter skolen, så jeg kan se, om det er det, jeg vil. Se, om det er noget, jeg kan se mig arbejde med i fremtiden, siger den 15-årige elev.

Victor Karlskov skal også se resten af virksomheden, selvom han ikke arbejder i produktionen. Foto: Andreas Bjerre

Kommet godt fra start

Victor Karlskov er faldet godt til hos Billund Aquakulturservice i de første par dage.

- Jeg har ikke en direkte stilling. Jeg er her og kigger, hvad der sker, og bliver sat til de ting, som jeg kan hjælpe med. Jeg har set, hvad man laver på kontoret. De folk, jeg arbejder sammen med, er megasøde og er gode til at give mig opgaver, så jeg kan få noget ud af det, lyder det fra Victor Karlskov.

- Jeg skal også se nogle andre steder i virksomheden, selvom jeg ikke rigtig kan lave noget i produktionen, tilføjer han.

Er det noget, du har i tankerne som et fremtidigt job?

- Ja, det er en mulighed. Det er noget af det, jeg har tænkt mig, jeg gerne vil lave efter gymnasiet, siger Victor Karlskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce