Annonce
forside

Victor er i praktik hos Billund Aqua: - Det kunne jeg godt tænke mig at arbejde som

Victor Karlskov sidder på kontoret, da han er i praktik i økonomiafdelingen hos Billund Aquakulturservice. Foto: Andreas Bjerre

15-årige Victor Karlskov er i erhvervspraktik hos Billund Aquakulturservice. Her håber Victor at finde ud af, om det er noget for ham.

Billund: Victor Karlskov, 15 år og fra Gadbjerg, er i denne uge i erhvervspraktik hos Billund Aquakulturservice i Billund. Her skal Victor Karlskov følge med i, hvad der sker på kontoret.

Victor Karlskov går til daglig på Bredsten-Gadbjerg Skole, og han synes, det er godt at komme ud fra de faste rammer på skolen.

- Jeg regner med, at jeg skal på handelsskolen bagefter, så jeg er i deres økonomiafdeling og ser, hvad der sker, så jeg kan få bekræftet, at det er det, jeg gerne vil bagefter skolen. Man kan se en anden hverdag i stedet for at sidde i skolen og lave regnestykker, fortæller Victor Karlskov.

- Nu har vi bare gået i skole, men her ser man, hvordan det er på en rigtig arbejdsplads, hvordan miljøet er, og hvad man laver og får et indblik i det, tilføjer han.

Annonce
Victor Karlskov går på Bredsten-Gadbjerg Skolen til daglig. Foto: Andreas Bjerre

Victor har selv fundet praktiksted

Eleverne fra 9. klasse på Bredsten-Gadbjerg Skolen har selv skullet finde praktiksted. Der var helt frie rammer, og eleverne har selv kontaktet virksomhederne for at spørge, om de kunne komme i praktik. Victor Karlskov valgte økonomiafdelingen i Billund Aquakulturservice af en helt særlig årsag:

- Det skulle være noget, der omhandlede det, jeg vil bagefter skolen, så jeg kan se, om det er det, jeg vil. Se, om det er noget, jeg kan se mig arbejde med i fremtiden, siger den 15-årige elev.

Victor Karlskov skal også se resten af virksomheden, selvom han ikke arbejder i produktionen. Foto: Andreas Bjerre

Kommet godt fra start

Victor Karlskov er faldet godt til hos Billund Aquakulturservice i de første par dage.

- Jeg har ikke en direkte stilling. Jeg er her og kigger, hvad der sker, og bliver sat til de ting, som jeg kan hjælpe med. Jeg har set, hvad man laver på kontoret. De folk, jeg arbejder sammen med, er megasøde og er gode til at give mig opgaver, så jeg kan få noget ud af det, lyder det fra Victor Karlskov.

- Jeg skal også se nogle andre steder i virksomheden, selvom jeg ikke rigtig kan lave noget i produktionen, tilføjer han.

Er det noget, du har i tankerne som et fremtidigt job?

- Ja, det er en mulighed. Det er noget af det, jeg har tænkt mig, jeg gerne vil lave efter gymnasiet, siger Victor Karlskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce