Annonce
Tønder

Vidåen løber over: Kommunens beredskab holder øje

Vidåen står i øjeblikket højt i Højer. Foto: Tobias Heegaard
Den megen vind de seneste dage har sat pres på Vidåen, hvor vandstanden er meget høj i øjeblikket. I Højer er åen gået over sine bredder.

HØJER: Siden søndag har der været stærk vind fra vest. Det giver nu problemer i Vidåen, der er gået over sine bredder på grund af den høje vandstand. Vidåslusen fungerer automatisk, og derfor åbner slusen ikke, når vandet i Vadehavet står over åens niveau. Det har Vadehavet gjort siden blæsevejret i søndags, og det resulterer nu i de høje vandstande.

- Vi har påbegyndt et almindeligt beredskab, det betyder, at vi holder øje med vandstanden og følger situationen, fortæller landinspektør ved Tønder Kommune, Jørgen Nicolaisen.

Det almindelige beredskab er det mindste af tre beredskaber, som kommunen arbejder med. Det betyder, at kommunen tager situationen alvorligt - men at der ikke er stor risiko for alvorlige oversvømmelser.

Annonce
Landinspektør Jørgen Nicolaisen fra Tønder Kommune forventer, at vandet løber tilbage i Vadehavet i løbet af torsdagen. Foto: Tobias Heegaard

Løber tilbage torsdag

Landinspektøren forventer, at beredskabet vil holde øje med vandstanden frem til torsdag, hvor det ventes, at vandstanden vil falde igen:

- Der kommer højvande igen onsdag eftermiddag og natten til torsdag, og dem skal vi holde øje med. Derefter forventer jeg, at vandstanden falder i Vadehavet torsdag. Der vil det ekstra vand fra Vidåen løbe ud i havet, forklarer Jørgen Nicolaisen.

Han glæder sig dog over, at der ikke har været en stor mængde nedbør, hvilket kunne have forværret situationen.

- Hvis der havde været et stort tilløb til åen, så kunne det have givet store problemer. I oktober havde vi en periode med rigtig megen regn på kort tid. Hvis det også var sket nu, så havde det været meget alvorligt, siger Jørgen Nicolaisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce