Annonce
Sønderborg

Vidar Motion vil hjælpe alle til genforeningsløb

Tre gange i ugen har Vidar Motions medlemmer mulighed for at løbetræne sammen. Foto Kim Holm
Vidar Motion tilbyder gratis fortræning frem mod DGI's genforeningsstafet i Nordborg og Sønderborg samt Royal Run, hvor flere tusinde deltager.

Sønderborg: Tre store løb rammer Sønderborg Kommune i forbindelse med 100-året for Genforeningen. Det er DGI's genforeningstafet, som foregår i hele Syd- og Sønderjylland. Det kommer til Nordborg og Sønderborg i maj, og i juni kommer Royal Run til Sønderborg. I forbindelse med de store løb tilbyder Vidar Motion gratis fortræning op til de tre løb.

- Vi vil gerne hjælpe folk op ad sofaen, så de kan komme med til de her store løbefester, siger Tetina Rix, der er formand for Vidar Motion.

I dag har klubbens medlemmer mulighed for at mødes tre gange i ugen, hvor der er løbetræner på én gang i ugen.

- Det nye er, at vi laver et begynderhold, hvor der er løbetræner på to gange i ugen, så vi kan hjælpe de nye på vej. Vi giver struktur i træningen, hvor man løber med en hel flok. Det giver fællesskab og forpligtigelse. Lige nu er de fleste topmotiveret, når de lige har meldt sig til. Men vi er her også, når motivationen falder og løbene er overstået, siger Tetina Rix.

Alle klubbens trænere er uddannede.

- Det er vigtigt, at man træner ordentligt op, når man skal løbe sin første fem eller ti kilometer for at undgå skader. Vi vil give deltagerne det sidste skub, så vi gør det for deres og klubbens skyld, siger Herluf Steinbach.

Annonce

Løb og fortræning

DGI Stafet 2020 foregår i Nordborg den 4. maj og Sønderborg den 7. maj. Her er der 2020 meter børneløb, fem kilometer løb og gang samt aktiviteter.

Royal Run foregår den 1. juni og er udsolgt, men Vidar Motion har enkelte billetter, som deltagere på fortræningen kan købe.

Der er informationsmøde om Vidar Motions fortræning tirsdag den 4. februar klokken 20 i Humlehøj-Hallen. Træningen begynder i uge 8 for nybegyndere og uge 14 for mere erfarne.

Se mere på Vidar Motions hjemmeside og Facebook.

Løb er sjovere sammen

39-årige Tetina Rix har løbet siden, hun var 20 år.

- Jeg flyttede til Sønderborg og meldte mig ind i klubben for at lære nogle at kende. Vi har et godt sammenhold og holder sommerfest og tager på klubtur, siger Tetina Rix.

Løbeklubben har medlemmer mellem 20 og 86 år. Herluf Steinbach er 70 år og har løbet i ti år.

- Jeg var med til at organisere et løb, og så har jeg løbet siden. Det er sjovere at løbe med andre end at løbe alene, siger han.

Det gratis forløb er tiltænkt begyndere samt løbere, der vil forbedre sig.

Vidar Motion har løbetræning året rundt tre gange i ugen medmindre det falder på jule- eller nytårsaften. Om vinteren løber klubben fra Humlehøj-Hallen, og fra foråret er det Sønderborg Stadion, der er udgangspunktet. Der er fælles opvarmning, og for de faste medlemmer løbes der mellem fem og 12 kilometer.

Tetina Rix er formand for klubben og har løbet i knap 20 år. Foto: Kim Holm
Om vinteren deltager mellem 30 og 40 på tirsdagsholdet, mens over 50 deltager om sommeren. Foto: Kim Holm
Det sociale er vigtigt i Vidar Motion. Foto Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce