Annonce
Sønderborg

Vidar Motion vil hjælpe alle til genforeningsløb

Tre gange i ugen har Vidar Motions medlemmer mulighed for at løbetræne sammen. Foto Kim Holm
Vidar Motion tilbyder gratis fortræning frem mod DGI's genforeningsstafet i Nordborg og Sønderborg samt Royal Run, hvor flere tusinde deltager.
Annonce

Sønderborg: Tre store løb rammer Sønderborg Kommune i forbindelse med 100-året for Genforeningen. Det er DGI's genforeningstafet, som foregår i hele Syd- og Sønderjylland. Det kommer til Nordborg og Sønderborg i maj, og i juni kommer Royal Run til Sønderborg. I forbindelse med de store løb tilbyder Vidar Motion gratis fortræning op til de tre løb.

- Vi vil gerne hjælpe folk op ad sofaen, så de kan komme med til de her store løbefester, siger Tetina Rix, der er formand for Vidar Motion.

I dag har klubbens medlemmer mulighed for at mødes tre gange i ugen, hvor der er løbetræner på én gang i ugen.

- Det nye er, at vi laver et begynderhold, hvor der er løbetræner på to gange i ugen, så vi kan hjælpe de nye på vej. Vi giver struktur i træningen, hvor man løber med en hel flok. Det giver fællesskab og forpligtigelse. Lige nu er de fleste topmotiveret, når de lige har meldt sig til. Men vi er her også, når motivationen falder og løbene er overstået, siger Tetina Rix.

Alle klubbens trænere er uddannede.

- Det er vigtigt, at man træner ordentligt op, når man skal løbe sin første fem eller ti kilometer for at undgå skader. Vi vil give deltagerne det sidste skub, så vi gør det for deres og klubbens skyld, siger Herluf Steinbach.

Løb og fortræning

DGI Stafet 2020 foregår i Nordborg den 4. maj og Sønderborg den 7. maj. Her er der 2020 meter børneløb, fem kilometer løb og gang samt aktiviteter.

Royal Run foregår den 1. juni og er udsolgt, men Vidar Motion har enkelte billetter, som deltagere på fortræningen kan købe.

Der er informationsmøde om Vidar Motions fortræning tirsdag den 4. februar klokken 20 i Humlehøj-Hallen. Træningen begynder i uge 8 for nybegyndere og uge 14 for mere erfarne.

Se mere på Vidar Motions hjemmeside og Facebook.

Annonce

Løb er sjovere sammen

39-årige Tetina Rix har løbet siden, hun var 20 år.

- Jeg flyttede til Sønderborg og meldte mig ind i klubben for at lære nogle at kende. Vi har et godt sammenhold og holder sommerfest og tager på klubtur, siger Tetina Rix.

Løbeklubben har medlemmer mellem 20 og 86 år. Herluf Steinbach er 70 år og har løbet i ti år.

- Jeg var med til at organisere et løb, og så har jeg løbet siden. Det er sjovere at løbe med andre end at løbe alene, siger han.

Det gratis forløb er tiltænkt begyndere samt løbere, der vil forbedre sig.

Vidar Motion har løbetræning året rundt tre gange i ugen medmindre det falder på jule- eller nytårsaften. Om vinteren løber klubben fra Humlehøj-Hallen, og fra foråret er det Sønderborg Stadion, der er udgangspunktet. Der er fælles opvarmning, og for de faste medlemmer løbes der mellem fem og 12 kilometer.

Tetina Rix er formand for klubben og har løbet i knap 20 år. Foto: Kim Holm
Om vinteren deltager mellem 30 og 40 på tirsdagsholdet, mens over 50 deltager om sommeren. Foto: Kim Holm
Det sociale er vigtigt i Vidar Motion. Foto Kim Holm
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce