Annonce
Esbjerg

Video: Bånd bliver knyttet mellem børn og ældre i Østerbyen

To daginstitutioner, en gruppe førskolebørn og en flok ældre fra plejehjemmet i Østerbyen var tirsdag sammen til 0-100-års løbet. Idéen til arrangementet opstod, fordi flere af børnene i de to daginstitutioner ikke har bedsteforældre.

Esbjerg: Lille Gro på knap to år fra daginstitutionen Trianglen fandt hurtigt Birte Bøgers hånd. Gros hånd var lille, mens Birtes var varm og rynket. Aldersforskellen er stor, for Gro går i vuggestue, og Birte Bøger bor på plejehjem. Sammen trissede de af sted, og Gro kiggede i ny og næ op på sin nye ven og smilede, mens Birte Bøger gentagne gange fortalte Gro, hvor sød hun var.

Tirsdag formiddag var førskolebørn fra Præstegårdsskolen Urban og børn fra daginstitutionerne Trianglen og Lykkegårdsparken sammen med borgerne fra Østerbycentrets plejehjem og dagcenter til arrangementet 0-100-års løb. Sammen gik børn og ældre 1,2 kilometer og endte på plejehjemmet til madpakker, sang og levende fortællinger.

Det var til glæde for både børn og voksne.

- Det er så dejligt, de små er her. Vi ser jo kun hinanden på plejehjemmet, og det er vi selvfølgelig også glade for, men det er naturligt, at de små er her. Man bliver glad af deres besøg, siger 80-årige Jytte Rasmussen, som bor på Østerbycentret.

Annonce

0-100 års løb

  • Dagen begyndte med ruten på 1,2 kilometer. Herefter var der madpakker, sang og fortællinger på plejehjemmet for alle deltagerne.
  • Deltagerne var:
  • Førskolebørn fra Præstegårdsskolen Urban.
  • Borgere fra plejehjemmet og dagscentret på Østerbycentret.
  • Børn fra den integrerede daginstitution Lykkegårdsparken.
  • Børn fra den integrerede daginstitution Trianglen.

Mangler bedsteforældre

Det er tredje gang, arrangementet løber af stablen. Første gang var i juni 2017. Det hele begyndte med, at den pædagogiske leder i daginstitutionen Trianglen, Helle Hansen, fandt ud af, at mange af daginstitutionens børn ikke har ældre mennesker i deres liv.

- Der er enormt mange af vores børn, der ikke har bedsteforældre, fordi de er flygtninge. Så børnene ser faktisk ikke ældre mennesker. Derfor tænkte vi, at vi gerne ville samarbejde med områdets plejehjem, og på den måde lade børn og ældre mødes, siger Helle Hansen, pædagogisk leder og medarrangør af 0-100-års løbet.

For hende handler det ikke om, at børnene og de ældre skal have dybe og lange samtaler.

- Det handler om den øjenkontakt og de smil, der er mellem de ældre og børnene. Det usagte samspil har virkelig høj betydning. For selvom man som et lille barn eller måske som ældre ikke har et verbalt sprog, så foregår der alligevel noget mellem mennesker, når de er sammen på den her måde, siger Helle Hansen.

Det er tredje gang, at institutionerne arrangerer 0-100-års løbet sammen med de ældre. Første gang var i juni 2017. Den pædagogiske leder, Helle Andersen, håber, at institutionerne kan få endnu mere samarbejde med plejehjemmene i Østerbyen. Foto: André Thorup
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce