Annonce
Esbjerg

Video: Fanøs borgere er glade for at stemme

På valgdagen onsdag er valgstederne i Nordby og Sønderho i fuld gang fra morgenstunden. Arkivfoto
Valgdagen er i fuld gang landet over, og på Fanø er borgerne flittige til at sætte kryds, når der er valg. Men hvorfor er de egentlig det?

Fanø: Øen i vadehavet - Fanø - er kendt for at have en høj stemmeprocent. Til det seneste Europaparlamentsvalg, der fandt sted søndag den 26. maj, var stemmeprocenten på 72,79 procent på Fanø. I Sønderho lå stemmeprocenten på 82,92 procent, mens den i Nordby var 71,51 procent.

På valgdagen onsdag er valgstederne i Nordby og Sønderho i fuld gang fra morgenstunden, og JydskeVestkysten har talt med to borgere om, hvad der har haft indflydelse på dagens kryds, og hvad grunden er til at borgerne på Fanø er gode til at stemme.

I bunden af artiklen finder I en video fra Folketinget, som har været med borgmester Sofie Valbjørn (Alt) på færgen mellem Esbjerg og Fanø og talt med borgerne om, hvorfor ø-boerne er gode til at sætte kryds.

Annonce

Henrik Miller, 51 år, maskinmester ved Esvagt, stemt i Sønderho

Privatfoto

- Jeg har stemt på det samme parti, som jeg har gjort i mange år. Der har ikke været noget, der har haft den store indflydelse på mit valg denne gang. Helt generelt synes jeg, at der er mange tomme løfter fra alle partier, hvor de lover meget, men der mangler handling bag deres ord. Jeg mener for eksempel, at man burde bruge flere penge på skoler, sundhedsvæsen og ældre. Men i forhold til rød og blå blok kan jeg efterhånden ikke rigtig mærke forskel på, hvem der sidder og bestemmer.

- Jeg tror, at folk på Fanø er gode til at stemme, fordi vi alle kender hinanden. Vi snakker om valget, og når vi går ned og stemmer, kender vi dem, der er der. Det er faktisk lidt som at handle i brugsen. Desuden er der mange, der har den holdning, at hvis man ikke stemmer, må man heller ikke brokke sig, for man har intet gjort for at forsøge at ændre det.

Thomas Jepsen, 51 år, indehaver af JEPtek, stemt i Nordby

Privatfoto

- Jeg har stemt på et andet parti, end det jeg plejer. Venstre, som jeg før har stemt på, har haft nogle møgsager, og derfor har jeg stemt på et andet parti. Det er ikke markant anderledes, fordi det stadig er i blå blok. Jeg er selvstændig erhvervsdrivende, så jeg går ind for, at virksomhederne har de bedste vilkår, og det, synes jeg, bedst de har hos de blå partier.

- Jeg tror, at vi på Fanø stemmer, fordi mange er engageret i kultur, foreningslivet og politik. Det smitter af på folk, og så vil de gerne give deres mening til kende. Der er også mange ildsjæle på øen, som er gode til at engagere folk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce