Annonce
Esbjerg

Video fra drive-in corona-klinik: Patienter med mistanke om coronasmitte testes på parkeringspladser

Annonce

Esbjerg: For første gang i dansk sygehushistorie undersøges patienter på parkeringspladser uden for landets akutsygehuse.

Patienter med den voldsomt smitsomme coronavirus lukkes først ind på de store danske sygehuse via skrappe undersøgelser af sundhedspersonale i heldragter, handsker, åndedrætsværn og ansigtsskærme.

Det sker ved såkaldte drive-in klinikker, hvor de muligt syge bliver i deres bil, mens paramediciner undersøger deres symptomer og sygehistorie. Det sker kun efter henvisning fra egen læge eller vagtlægen.

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg havde et halvt hundrede håndværkere i gang natten til fredag, så drive-in klinikken for patienter med mistanke om covid-19 sygen kunne sorteres gennem to kliniske undersøgelser og en corona-test.

Ender det med en positiv test, indlægges patienterne på de store danske akuthospitaler, som nu er en del af corona-beredskabet, eller på de seks hospitaler, som hidtil var være corona-godkendte.

Drive-in klinikkerne er lavet, så sikringen mod smitte af sygehuspersonalet og andre patienter er optimal. Alle patienter, der skønnes syge ved de to undersøgelser uden for sygehusene, kommer i isolation, mens den endelige corona-test undersøges i løbet af nogle timer.

Ved indlæggelse foregår det også i isolation, forklarer lægelig direktør Anna- Marie Bloch Münster fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg i et interview, som kan ses her.

Akutsygehuset i Esbjerg er sat ind i kampen mod corona-smitten, fortæller lægelig direktør Anna-Marie Bloch Münster. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce