Annonce
forside

Video: Hans Østergaard ny borgmester

Hans Østergaard (V) og Kristian Andersen (KD) i dialog på valgaftenen. Foto: Jørgen Kirk.

Hans Østergaard (V) og Søren Elbæk (S) indgik en konstituering sent onsdag aften, hvilket betyder, at Ventre-manden er ny borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Hele dagen har det været forhandlinger mellem Socialdemokraterne, Kristendemokraterne, SF og Fjordlisten med henblik på at lave en konstituering, som ville sikre dem 16 mandater.

Efter mange timers forhandlinger aftalte parterne at holde en madpause, men ved tilbagekomsten til rådhuset i Ringkøbing blev SF og Kristendemokraterne mødt af en stor overraskelse. På direkte tv fik Kristian Andersen (KD) beskeden om, at Venstre og Socialdemokratiet havde indgået en konstituering, som betød, at Hans Østergaard er ny borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Mens skuffelsen var stor hos Kristendemokraten, så kunne en tilfreds Hans Østergaard få minutter bekræfte aftalen mellem hans og Sørens Elbæks parti:

- Hele dagen har der været arbejdet på en plan, som ikke er lykkedes. Søren Elbæk tog derfor kontakt til os, og vi er nået frem til en aftale, som betyder, at jeg bliver borgmester og Søren Elbæk bliver viceborgmester, siger Hans Østergaard.

Der var hele tiden en tro på, at det kunne lade sig gøre at genvinde borgmesterposten. Jeg har aldrig på noget tidspunkt i valgkampen eller i løbet af dagen overvejet at kaste håndklædet i ringen.

Hans Østergaard, Kommende borgmester, Venstre.
Hans Østergaard var en glad mand, da han mødte pressen efter nyheden om aftalen med Socialdemokratiet. Foto: Søren Nørgaard.
Annonce

Troede på det

Tidligere på dagen lå det ellers ikke i kortene, at Venstre skulle genvinde borgmesterkæderne. Hans Østergaard mødte op på rådhuset omkring middag, men måtte frustreret se til, mens de andre partier forhandlede.

Trods den uvante position udenfor forhandlingslokalerne nægtede Hans Østergaard at se sig slået:

- Der var hele tiden en tro på, at det kunne lade sig gøre at genvinde borgmesterposten. Jeg har aldrig på noget tidspunkt i valgkampen eller i løbet af dagen overvejet at kaste håndklædet i ringen.

- Fordelt på mandater kan vi også se, at Venstre stadig er det største parti i kommunen, så vi har altid troet på det.

Annonce

Anerkender flot valg til Kristian Andersen

Hans Østergaard og Venstre gik otte procent tilbage ved kommunalvalget, hvor Kristendemokraterne modsat blev fordoblet. Og Hans Østergaard er klar over, at mange nok vil være skuffede over, at det flotte valg til Kristendemokraterne ikke blev omsat til en plads på borgmesterkontoret:

- Det er klart, at der nok vil være mange af den opfattelse. Jeg vil dog sige, at vi i Venstre fik 12.000 stemmer, så jeg synes ikke, at vi ikke fortjener det. Jeg anerkender dog, at Kristendemokraterne og Kristian Andersen har haft et rigtig flot valg, fortæller Hans Østergaard.

Annonce

Åben for bredt samarbejde

De fleste på modsatte fløj af Venstre har brugt fornyelse som et centralt element i kampen for at vippe Venstre af tronen. Men kan Hans Østergaard skabe den fornyelse, som mange borgere efterspørger:

- Jeg er sikker på, at jeg sammen med vores nye hold kan samarbejde bredt i byrådet. Alle vil blive inviteret til bordet af os, og hvordan konstitueringen bliver, må vi se over de kommende dage, slutter Hans Østergaard.

Dagbladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra kommende viceborgmester, Søren Elbæk (S).

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce