Annonce
forside

Video: Kristian Andersen: Godt på vej mod fælles aftale

Efter flere timers møde bag lukkede døre kunne Kristian Andersen (KD) fortælle, at forhandlingerne ser positive ud.

Ringkøbing: Klokken 11 i formiddags mødtes Socialdemokraterne, Kristendemokraterne, SF og Fjordlisten til forhandlinger i et møde på Ringkøbing Rådhus. Målet var at blive enige om, hvem der skal være den næste borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Forhandlingerne har stået på hele dagen - kun afbrudt af en frokostpause. Omkring klokken 16.00 gik dørene til forhandlingslokalet igen op og ud kom politikerne fra de forskellige partier. En aftale var endnu ikke i hus, men ifølge borgmesterkandidat Kristian Andersen (KD), der var blevet valgt som talsmand, ser det godt ud:

- Det er nogle gode forhandlinger. Jeg synes, at vi har snakket godt sammen, men vi er ikke færdige endnu. Jeg er fortrøstningsfuld, og jeg tror på, at vi er godt på vej mod en fælles aftale, lød den korte melding.

Annonce

Forhandlingerne fortsætter

For at det hele ikke skal gå op i forhandlinger drog flere af parterne afsted til aftensmad udenfor rådhuset. Det skal ifølge Kristian Andersen give dem ny energi:

- Vi skal mødes senere og så snakker vi derfra.

Hvem Kristian Andersen skal forhandle med senere på aftenen er endnu usikkert, ligesom han heller ikke ville oplyse et bestemt tidspunkt:

- Vi har nyt så hurtigt som muligt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce