Annonce
Team Esbjerg

Videre i pokalen: Team Esbjerg måtte grave rigtig dybt - se alle billederne

Estavana Polman og Team Esbjerg var næsten nede i sækken i pokalkampen i Randers, men det lykkedes alligevel at komme tilbage og vinde en forholdsvis sikker sejr. Foto: Ole Nielsen
Kort ind i anden halvleg var Team Esbjerg bagud 15-10 ude mod Randers HK, men de forsvarende mestre tog sig sammen og vandt 27-23.

HÅNDBOLD - TEAM ESBJERG: Det holdt hårdt. Det holdt rigtig hårdt, men det gik alligevel.

Team Esbjerg er videre til kvartfinalen i pokalturneringen efter udesejr på 27-23 over Randers HK.

Men nogen pragtforestilling var det langt fra, men det er jo nok meget naturligt på dette tidlige tidspunkt af sæsonen.

Team Esbjerg spillede en aldeles rædsom første halvleg. Holdet brændte gigantiske chancer på samlebånd, og så førte Randers HK altså med 12-10 efter de første 30 minutter. Det var sådan set helt og aldeles unødvendigt.

Og da hjemmeholdet lavede de tre første mål i anden halvleg, begyndte det så småt at se skidt ud.

Team Esbjerg-spillerne fik dog rusket op i hinanden og vandt det næste kvarters tid med hele 11-3. Det skete i periode, hvor Vilde Mortensen Ingstad havde fået et noget tyndt rødt kort.

I slutminutterne var Team Esbjerg ovenpå, og det skyldtes blandt andet en pragtindsats af rutinerede Marit Frafjord, der var eneste tilbageværende stregspiller i truppen, da Clara Monti Danielsson heller ikke var til rådighed.

Topscorer for Team Esbjerg i pokalkampen i Randers blev Marit Frafjord, Sonja Frey og Kristine Breistøl, der alle scorede fem gange.

Næste opgave for Team Esbjerg er Super Cup mod Nykøbing Falster på tirsdag i Næstved.

Annonce
Randers HK møder hjemme Team Esbjerg i pokalturneringen. Det er første gældende kamp i sæsonen.Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Debat om ulighed er forvrøvlet

Socialdemokratiet er optaget af ulighed. Men fokus på ulighed er jo også nærmest en del af selve det socialdemokratiske dna. Underligt er det til gengæld, at partiet er mere optaget af de rigeste i stedet for dem, der er mindst privilegerede. Ikke desto mindre har den socialdemokratiske finansordfører Christian Rabjerg Madsen blikket fast rettet mod de mest velbjærgede danskere. Han mener sammenhængskraften er truet, fordi de største indkomster og formuer er blevet øget markant i de forløbne 25 år. Det er med forlov en forkert tilgang. Vi er alle sammen blevet meget rigere i det sidste kvarte århundrede. Det gælder de mest velhavende, gennemsnitsdanskeren, men også dem i den nederste del af samfundspyramiden. Når de bedst stillede har fået mest, skyldes det flere forhold. Et af dem er stigende aktiekurser, hvilket indlysende nok kommer virksomhedsejere og besiddere af store aktieposter til gode. Men det gavner også de rigtig mange gennemsnitsborgere, der efterhånden har store pensionsformuer. En anden forklaring på den øgede ulighed er de unges uddannelsesmønster. 74 procent af en ungdomsårgang søger mod de gymnasiale uddannelser. I 1995 var det kun godt 60 procent. Hermed får betydeligt flere også en senere debut på arbejdsmarkedet, og i en økonomisk model tilhører studerende på SU nu en gang gruppen af relativt fattige. Alt dette ændrer intet ved, at de rigeste danskere har oplevet størst økonomisk fremgang. Men det er reelt ikke et problem, når hele samfundet som sådan også får øget velstand. Ulighed er først en trussel, når de mindst heldige synker ned i elendighed. Men vi har en velfærdsmodel, stort set alle bakker op om. Samtidig har vi et reguleret, velfungerende arbejdsmarked uden working poor – altså mennesker der er fattige trods arbejde, som det kendes i Storbritannien, USA , men også i Tyskland. Det er sand sammenhængskraft, og den helt enestående samfundsmodel må man ikke sætte spørgsmålstegn ved med vilde påstande om ulighed.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce