Annonce
Indland

Vidne fortæller om Loyal To Familia under beskyttelse i retten

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hussain Ali, vidne i sag om banden LTF, er beskyttet af politi. Han har fortalt, at han frygter for sit liv.

Godt dækket af adskillige politibetjente i Københavns Byret fortæller Hussain Ali onsdag eftermiddag om banden Loyal to Familia (LTF). Det sker i en retssag, der handler om, hvorvidt banden skal forbydes permanent.

Banden har Hussain Ali fået kendskab til gennem sin gode ven Ari Hussein, der var LTF-medlem og blev dræbt af skud i Valbyparken i marts 2018.

Og anklagemyndigheden, der med sagen i byretten vil have opløst LTF, vil derfor gerne høre, hvad Hussain Ali kan fortælle om LTF.

Hussain Ali forklarer, at vennen Ari Hussein har fortalt, at hvert medlem af LTF skal betale et månedligt beløb.

- Han sagde, at LTF er organiseret sådan, at alle medlemmer skal bidrage til en fælles konto. Man betaler et gebyr på 2500 kroner hver eneste måned til LTF. Det er 1500 kroner som prøvemedlem.

- De penge skal gå til brødrene, som sidder inde. Så når de kommer ind for kriminalitet i LTF-ærinde, skal de have det godt. Han (Ari, red.) brugte ordene det månedlige gebyr, som skal betales, siger Hussain Ali.

Han fortæller, at også udbytte fra indbrud og røveri skulle gå til LTF. Ari Hussein skal desuden have fortalt, at man fik 50.000 kroner, hvis man skød et andet menneske.

Advokat Michael Juul Eriksen, der repræsenterer LTF i retssagen om forbuddet, sætter dog spørgsmålstegn ved Hussain Alis viden, og han ønsker eksempler på, hvornår det er foregået.

Drabet på Ari Hussein er ikke opklaret, men Hussain Ali mener, at det skyldes, at Ari Hussein ville ud af banden.

Hussain Ali lægger ikke skjul på, at han ikke bryder sig om LTF, og det ytrer han sig også om på Facebook, hvor han har over 12.000 likes på sin facebookside.

Tidligere er Hussain Ali stået frem i Berlingske og B.T., hvor han har fortalt, at han skulle vidne i sagen.

Han har fortalt, at han frygter for sit liv, og han bærer en overfaldsalarm. Og i retten kommer det frem, at han har anmeldt to trusler for nylig.

Blandt andet har nogen skrevet "FFFF" på hans dør. Det står for "familia forever, forever familia", der er en betegnelse for LTF.

Desuden fortæller han, at han på en bar er blevet truet med at få halsen skåret over, hvis han vidnede mod LTF.

Der er yderligere ni retsdage i sagen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce