Annonce
Esbjerg

Vidner søges: Kvinde udsat for voldtægt og røveri

Politiet søger vidner til en voldtægt og et røveri mod en 28-årig kvinde på åben gade i Esbjerg søndag aften. Arkivfoto: JV
Syd- og Sønderjyllands Politi søger vidner til en voldtægt og et røveri begået mod en 28-årig kvinde i Esbjerg søndag aften. Tre mænd er mistænkt i sagen og efterlyses.

Esbjerg: En 28-årig kvinde har anmeldt sig udsat for voldtægt og røveri.

Episoden skulle have fundet sted omkring klokken 22.30 søndag den 10. november på åben gade på en trappe ved Exnersgade.

Sådan udtrykket Syd- og Sønderjyllands Politi sig i en pressemeddelelse, og det har ikke været muligt at få svar på, nærmere bestemt hvor i eller omkring Exnersgade episoden skulle have fundet sted, eller hvad røveriforholdet dækker over.

- I første omgang ønskede kvinden faktisk ikke at anmelde voldtægten, men en person, der havde hørt om episoden, vurderede, at den skulle anmeldes. Det kan have været med til at forsinke processen, siger kommunikationsmedarbejder ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Helle Lundberg, om den omstændighed, at politiet først fire dage senere oplyser om sagen.

Annonce

Kontakt

Syd- og Sønderjyllands Politi hører meget gerne fra folk, der kan have overværet episoden, eller som kan genkende en eller flere af de mistænkte ud fra signalementerne, eller som på anden vis kan ligge inde med informationer om episoden.

Henvendelse i sagen kan ske på telefon 114.

Politiet søger i forbindelse med voldtægten og røveriet søndag aften vidner eller personer, der mener at vide, hvem de tre mistænkte kan være.

Den ene mistænkte beskrives som en mand på 20-25 år, mellemøstligt udseende, brun hud, cirka 168 centimeter høj og kraftig af bygning. Han havde kort, sort hår og kort, tæt sort skæg. Han var iført sort vindjakke, sort hættetrøje, cowboybukser, bælte, sneakers muligvis af mærket Nike, han talte dansk og blev kaldt "Ali".

Den anden mistænkte er en mand på cirka 20 år, dansk udseende med lys hud. Han er cirka 184 centimeter høj og spinkel af bygning. Han har lyst hår, en lang, tynd næse og er glatbarberet. Han var iført en grøn kasket og grå hættetrøje og talte dansk.

Den sidste mistænkte i sagen er en mand på 27-28 år, mellemøstligt udseende, brun hud, mellem 173 og 183 centimeter høj, han har sort, mellemlangt hår og kort, tæt sort skæg, og han talte dansk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce