Annonce
Kultur

Vidunderlige dage: Blåkilde Efterskole lægger jord til kristen festival

700 deltagere har meldt sin ankomst til festivalen Wonderful Days. Festivalen gæstede i 2016 Blåkilde Efterskole for første gang, men efter årets udgave i år kan det være sidste gang i Ringkøbing-Skjern Kommune - for nu. Pressefoto.
Fra 8.-13. juli er der festivalstemning på Blåkilde Efterskole, når KFUM/ KFUK arrangerer ’Wonderful Days’.

TARM: De gjorde det i 2016, og nu er Blåkilde Efterskole ved Tarm igen klar til at slå dørene op til den kristne festival Wonderful Days, som afvikles i perioden fra 8.- 13. juli.

Her vil 700 danske og 50 udenlandske deltagere i alderen 13-19 år gæste den kristne ungdomsfestival, hvor de kan deltage i forskellige aktiviteter, blandt andet gudstjenester, boldspil, musik – i form af jam-sessions på en scene, dans eller lægge øre til debatoplæg.

- Noget af det, der adskiller festivalen fra andre, er, at det er KFUM/KFUK, der arrangerer det, så det er en kristen festival. Det betyder, at der ikke er alkohol eller rusmidler, siger pr- og kommunikationsansvarlig, Kristoffer Vindum.

Som udgangspunkt er festivalen for de betalende gæster, men torsdag 11. juli vil der være åbent for alle, når der bliver budt på en såkaldt ”Open Festival”.

Her kan lokale, venner eller familie komme og være med i lignende aktiviteter, eller synge med, når musikere som Marvelous Mosell og R’nB-sangeren Iris Gold spiller op.

- På den åbne festival er der ingen tilmelding, og hvis der kommer 1000 flere fra lokalområdet, er der selvfølgelig også plads til dem, siger han.

Er man nysgerrig, kan det være en ide at slå vejen forbi 11. juli, for det kan være sidste gang, festivalen holdes i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Typisk er man kun et sted to gange, så måske er det sidste gang i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der bliver talt om nye steder til næste år, men det er ikke fast aftalt endnu, siger Kristoffer Vindum.

- Men vi har haft et godt samarbejde og fået god støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune og FrivilligVest, siger han.

Annonce
Festivalen byder på mange forskellige aktiviteter - lige fra fodbold og folkedans til kæphestevæddeløb og debatter. Pressefoto.
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce