Annonce
Rejser

Vietnamesisk æskeskildpadde i nye rammer

Terrariet Reptile Zoo genåbnede i maj. I år har reptilparken åbnet to nye udstillinger. Arkivfoto: Henning Clausen
Terrariet Reptile Zoo i Vissenbjerg har en af Nordeuropas største samlinger af krybdyr og padder. I år indvier terrariet to nye udstillinger. Den ene med eksotiske dyr fra Sydøstasien og den anden med fokus på de dyr, som naturligt hører hjemme i Danmark.

Da den vestfynske krybdyrpark Terrariet Reptile Zoo genåbnede sidst i maj, var det med to nye udstillinger. I den ene kan publikum se dyr fra Sydøstasien, mens den anden stiller skarpt på Danmarks hjemmehørende fauna.

- Danmarks natur er spændende, så den synes vi, vi skulle udstille. Rigtig mange ved ikke, hvordan en snog eller en hugorm ser ud, og vi får jævnligt billeder fra folk, som har noget, de mener er et eksotisk dyr, og så kan vi fortælle dem, at det er en helt almindelig hjemmehørende art, fortæller Jonas Caspersen, som er ledende dyrepasser i Terrariet Reptile Zoo.

I udstillingen "Danmarks krybdyr og padder" kan besøgende i dyreparken se snoge, stålorme, hugorme, glatte salamandere og skrubtudser. Dyr, man kan opleve i skoven eller i haven, men som ofte er svære at finde. Nogle af arterne har også tidligere været svære at se i Terrariets anlæg, men det er der taget højde for i den nye udstilling.

- Vi har haft problemer med, at dyrene har gemt sig for godt, hvis det regnede. Nu er udstillingen arrangeret, så dyrenes anlæg er indenfor, og vi har sat varmelamper op, så de ligger fremme, fortæller dyrepasseren.

Terrariet i Vissenbjerg

Terrariet Reptile Zoo åbnede i 1973 på initiativ af gartneren Carl Aage Gram. I dag drives reptilzooen som en velgørende erhvervsdrivende fond.

Åbningstiderne sommeren over er klokken 10-17 alle dage.

Entré er i højsæsonen 100 kroner for voksne og 65 kroner for børn til og med 12 år.

Terrariet Reptile Zoo ligger på adressen Kirkehelle 5, 5492 Vissenbjerg.

Find mere information på www.terrariet.dk.

Sammenklappelig skildpadde

I udstillingen om Sydøstasien har de vietnamesiske æskeskildpadder fået nye anlæg. Æskeskildpadderne er særlige ved, at de kan lukke deres skjold fuldstændig, så rovdyr ikke kan komme ind til skildpaddens bløde dele. Terrariet har fire voksne æskeskildpadder og fire ungdyr, og de små skildpadder er ekstremt sjældne i det fri.

- Den vietnamesiske æskeskildpadde lever i oversvømmede engområder, og den er kritisk truet. Der lever kun 1100 i naturen. Til sammenligning er der omtrent 1600 pandaer tilbage, siger Jonas Caspersen.

Ud over æskeskildpadden indeholder udstillingen blandt andre krokodilleøglen, som har fået sit navn på grund af sine skæl på ryggen, og den farverige mangrovesnog.

Den vietnamesiske æskeskildpadde er kritisk truet. I Terrariet har æskeskildpadderne fået nye anlæg, som gør det nemmere for dyrepasserne at styre avlen. PR-foto: Jonas Caspersen
Krokodilleøglens skæl på ryggen ligner dem på de langt større reptiler, som den er navngivet efter. PR-foto: Jonas Caspersen
Annonce
Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det forsætter, selv om han er gået på pension

Sport

Holdlæge kvitter Esbjerg i protest mod kritiseret træner

Erhverv For abonnenter

Nichemejeri: 400 ton ost om året tager nu en bæredygtig drejning

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Rejser For abonnenter

Storbyferiens modsætning: Her er fem af verdens flotteste ørkener

Nordtyskland

Prognose: I weekenden bryder trafikken sammen på motorvejene lige syd for grænsen

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

EfB

Tilbageslag inden sæsonpremieren: Hyballa må klare sig uden sin bedste angriber

Navne For abonnenter

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Kolding

Slagsmål mellem unge og arbejdere satte arbejde helt i stå: Nu går arbejdet med nyt atletikanlæg snart i gang igen

Annonce