Annonce
Vejen

Viggo Thomsen i aktion: Dekoration på torvet

Viggo Thomsen sørger for julehyggen på torvet i Holsted By. Foto: Steen Rasmussen

HOLSTED: Så kan det sådan set godt blive jul!

Leif Lastein fra Holsted Lokalråd smækkede onsdag et opslag på nettet, hvor han spurgte, om nogen ville give en hånd med til at pynte to enorme, cirkelrunde metalfade med et eller andet juleagtigt.

Op mod 100 noterede opslaget, men kun én bed på, nemlig altmuligmanden og ildsjælen Viggo Thomsen. Han startede minibilen og kørte ud til en landmand, hvor han fik lov at plyndre et par juletræer for grønne grene. Dem læssede han på ladet og kørte til torvet, hvor han hans kreative tilbøjeligheder fik skabt en gigantisk juledekoration.

En af de nærmeste dage - måske allerede i dag - skal den anden metalskål have samme overhaling.

Og så kan det bare blive jul i Holsted By.

Annonce
Viggo Thomsen sørger for julehyggen på torvet i Holsted By. Foto: Steen Rasmussen
Viggo Thomsen sørger for julehyggen på torvet i Holsted By. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce