Annonce
Kolding

Vigtig sejr for KoldingQ mod Nordsjælland

KoldingQ slog FC Nordsjælland efter en sen scoring. Arkivfoto: Christer Holte

KoldingQ tog lørdag mod FC Nordsjælland på hjemmebane i Kolding. Topholdet fra FC Nordsjælland var favoritter til kampen, men værternes Molli Plasmann kunne efter 87 spillede minutter sende bolden ind bad gæsternes målvogter til resultatet 1-0. En vigtig sejr for KoldingQ, der dermed kan ligger afstand ned til nedrykningspladserne.

KoldingQ skulle forsøge at rejse sig igen, efter sidste uges nederlag mod OdenseQ. KoldingQ var inden kampen blot et point foran OdenseQ, og 2 point over nedrykningsstregen.

Første halvleg forløb som mange nok havde regnet med, og det var med et FC Nordsjælland hold, der sad på det meste af spillet. På trods af FC Nordsjællands overtag, kunne gæsterne ikke bryde forsvaret fra KoldingQ, og halvlegen endte uden scoringer.

KoldingQ kom mere ind i kampen i anden halvleg, men det var dog stadig FC Nordsjælland som havde overtaget. Defensiven for KoldingQ fortsatte de gode takter fra første halvleg, og fik blokeret de chancer som FC Nordsjælland kæmpede sig frem til. Efter 87 minutter fik Maria Olsen spillet en bold gennem gæsternes forsvar til Molli Plasmann, som tog et træk forbi målvogteren og placerede sikkert bolden i nettet til en 1-0 føring.

KoldingQ træner Peter Pedersen sagde efter kampen:

-Det var en fornøjelse i dag. De har nogle langskud, og det kan man ikke hamle op i mod, men jeg synes det var helt okay.

Den plan som var lagt for kampen blev fulgt til punkt og prikke:

-Vi valgte at stå lidt tilbage i kampen, og jeg synes vi havde rigtig godt styr på det. Vi fulgte planen til punkt og prikke, og jo senere vi scorede, jo sværere har de andre at reducere, så det var helt perfekt.

Med sejren ligger KoldingQ yderligere afstand til nedrykningspladserne, og har 14 point efter 11 kampe, og har nu fem point ned til nedrykningsstregen.

Næste kamp for KoldingQ er ude mod FC Thy/ThistedQ lørdag den 26. oktober.

KoldingQ – FC Nordsjælland 1-0 (0-0)

Målscorer: Molli Plasmann (87)

Fodbold, Kvinder, Gjensidige Kvindeliga

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ko-broen i Gesten er privat ejendom

Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce