Annonce
Erhverv

Vikar hos SAS blev truet af kolleger - nu er han sygemeldt

Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Vikar hos SAS Ground Handling, der afviste at melde sig ind i 3F, er sygemeldt, oplyser hans fagforening, IDA.

Længere tid med trusler, chikane og pres fra kolleger er blevet for meget for den vikar hos SAS Ground Handling, der har nægtet at melde sig ind i 3F, hvilket tre gange har fået bagageportører i Københavns Lufthavn til at strejke.

Det oplyser mandens fagforening, Ingeniørforeningen i Danmark (IDA).

Vikaren har holdt ved sit medlemskab af IDA, og det har mødt modstand hos kolleger, der har truet ham til at melde sig ind i 3F.

IDA-formand Thomas Damkjær Petersen har forståelse for, at det er endt med en sygemelding.

- Det er trist, at det er nået hertil, men han har været ekstremt presset fra flere sider.

- De personlige omkostninger har for længst overskredet et acceptabelt niveau, siger Thomas Damkjær Petersen.

Han er uforstående over, at diskussionen om retten til selv at vælge fagforening overhovedet finder sted.

Han peger på en dom fra 2006 ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Her blev det slået fast, at det står ansatte frit for, hvilken fagforening de ønsker at være medlem af.

- Det er 13 år siden, den dom faldt, og den kan man være enig eller uenig i, men man skal ikke true nogen, siger Thomas Damkjær Petersen.

Han er desuden utilfreds med SAS Ground Handlings håndtering af sagen.

Selskabet har ifølge Thomas Damkjær Petersen ikke villet gå med til at finde en anden løsning på sagen. Derfor er det endt med en sygemelding.

- Vi havde blandt andet foreslået at flytte ham til en anden opgave i lufthavnen, eller at han fik løn resten af sit vikariat.

- Han er uheldigvis blevet en brik i et spil mellem en arbejdsgiver og en anden faglig organisation (3F, red.), og det skal vores medlem ikke være, og det burde arbejdsgiveren ikke deltage i, siger Thomas Damkjær Petersen.

3F's formand, Per Christensen, tog i weekenden afstand fra de trusler, som manden er blevet udsat for. SAS har tidligere taget afstand fra de ansattes ageren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce