Annonce
Erhverv

Vikar hos SAS blev truet af kolleger - nu er han sygemeldt

Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Vikar hos SAS Ground Handling, der afviste at melde sig ind i 3F, er sygemeldt, oplyser hans fagforening, IDA.

Længere tid med trusler, chikane og pres fra kolleger er blevet for meget for den vikar hos SAS Ground Handling, der har nægtet at melde sig ind i 3F, hvilket tre gange har fået bagageportører i Københavns Lufthavn til at strejke.

Det oplyser mandens fagforening, Ingeniørforeningen i Danmark (IDA).

Vikaren har holdt ved sit medlemskab af IDA, og det har mødt modstand hos kolleger, der har truet ham til at melde sig ind i 3F.

IDA-formand Thomas Damkjær Petersen har forståelse for, at det er endt med en sygemelding.

- Det er trist, at det er nået hertil, men han har været ekstremt presset fra flere sider.

- De personlige omkostninger har for længst overskredet et acceptabelt niveau, siger Thomas Damkjær Petersen.

Han er uforstående over, at diskussionen om retten til selv at vælge fagforening overhovedet finder sted.

Han peger på en dom fra 2006 ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Her blev det slået fast, at det står ansatte frit for, hvilken fagforening de ønsker at være medlem af.

- Det er 13 år siden, den dom faldt, og den kan man være enig eller uenig i, men man skal ikke true nogen, siger Thomas Damkjær Petersen.

Han er desuden utilfreds med SAS Ground Handlings håndtering af sagen.

Selskabet har ifølge Thomas Damkjær Petersen ikke villet gå med til at finde en anden løsning på sagen. Derfor er det endt med en sygemelding.

- Vi havde blandt andet foreslået at flytte ham til en anden opgave i lufthavnen, eller at han fik løn resten af sit vikariat.

- Han er uheldigvis blevet en brik i et spil mellem en arbejdsgiver og en anden faglig organisation (3F, red.), og det skal vores medlem ikke være, og det burde arbejdsgiveren ikke deltage i, siger Thomas Damkjær Petersen.

3F's formand, Per Christensen, tog i weekenden afstand fra de trusler, som manden er blevet udsat for. SAS har tidligere taget afstand fra de ansattes ageren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce