Annonce
Haderslev

Vikingecenter skal være et levende sted

Haderslev: Vikinger er her, der og mange steder i Danmark. Der er eksempelvis vikingemarkeder i Bork, Ribe, Fyrkat, Trelleborg, Roskilde, Moesgaard, Aggersborg og mange andre steder. Midgaard Vikingecenter, der er dannet af en gruppe mennesker, der interesserer sig for Danmarks historie, føler dog, at det ikke er nok kun at vise.

Disse steder har ifølge Midgaard Vikingecenter det til fælles, at der er udstillinger og at der én gang om året er marked. Indlevelse i selve vikingetiden består ifølge folkene bag Midgaard Vikingecenter mest i at slå en mønt eller snitte en pind. Det er ikke tilstrækkeligt, og det skal vikingecenteret ved Haderslev kunne tilbyde.

"Vi lærer meget mere ved selv at prøve, smage, gøre, forsøge, teste og udfordre historien på krop og sjæl", skriver vikingecenteret i indstillingen til kommunen.

"Vores formål er at levere hele pakken indenfor vikingetiden. Det skal ikke bare være en udstilling som de andre steder. Det skal være et levende sted, hvor man kan forestille sig, at der virkelig bor nogen," skriver de videre.

Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Hvorfor? Hvert tredje barn i Aabenraa må se langt efter flere varme hænder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce