Annonce
Vejen

Vikinger får stort overskud på sommerens togter

Med over 21.000 tilskuere var der ofte fuldt hus til sommerens fortælling om Ringguldet. Det giver sig også udslag på bundlinjen på et stærkt regnskab fra Jels-vikingerne. Foto: Martin Ravn
Ikke færre end 378.938 kroner er der på bundlinjen af Jels-vikingerne 2019-regnskab. Ny bestyrelse er på plads.

Jels: Med en nyvalgt bestyrelse og med en bomstærk kapital i ryggen har Jels Vikingespil nu for alvor sat kursen mod 2020-forestillingen.

Samtlige bestyrelsesmedlemmer stillede deres kandidatur til rådighed, hvilket var helt i overensstemmelse med aftalen fra den ekstraordinære generalforsamling i august. Dermed kunne medlemmerne vælge den bestyrelse, som de ønskede skulle sætte kursen mod fremtidige vikingetogter.

Der blev genvalg til formanden Janus Harloff Lynggaard, som satte sig i formandsstolen efter sommerens dramatiske splittelse i den tidligere bestyrelse.

Mens der har været drama omkring formandsposten og sammensætningen af bestyrelsen, så er der anderledes ro på, når det gælder økonomien. På generalforsamlingen der berettes om et overskud på 378.938 kroner efter en 2019-sommer med 21.738 tilskuere

Annonce

Ny bestyrelse

Den nye bestyrelse består nu af Janus Harloff Lynggaard (formand), Rasmus Kissow Holm (næstformand), Manja Ploug (regnskabsfører), Carsten Weitling (sekretær), Anette Fogh, Henrik Paasch og Leo Møller.

Fra den 1. december er der mulighed for at sikre sig en billet til sommerens vikingetogt på den smukke friluftsscene i Jels eller glæde andre med billetter eller gavekort under juletræet. Billetsalget foregår på jelsvikingespil.dk

Solid egenkapital

Overskuddet på det seneste regnskab er et godt stykke fra sidste års overskud på den anden side 800.000 kroner – det bedste økonomiske resultat i vikingespillets historie, hvor der også blev sat publikumsrekord.

Med 2019-overskuddet er der i den grad penge på kistebunden. Der er en formue på den gode side af 3,2 millioner kroner.

Med den nye bestyrelse er kursen dermed sat mod næste sommers forestilling, som bliver fortællingen om Krakes Kæmper. Billetsalget til den 44. udgave af Jels Vikingespil åbner søndag den 1. december.

Forestillingen skal igen i år instrueres af Louise Schouw, mens Thorsten Weitling debuterer som manuskriptforfatter i vikingespils sammenhæng. Jels Vikingespil er dog langtfra fremmed land for Thorsten Weitling, som har været med på scenen i mange år.

2020-forestillingen kommer til at handle om den danske konge, Rolf Krake, som tager sine kæmper, de største krigere i hans tjeneste, med til Sverige for at bekæmpe den norske konge. Men hjemme i Danmark venter der Rolf Krake en overraskelse, når han vender hjem efter togtet til Sverige.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce