Annonce
Esbjerg

Vikinger, gylle og udflytning: Søren Gade tog på rundtur i Ribe

Færdselsdirektør Stefan Søsted fortæller Carl Holst, Søren Gade og Annemette Knudsen Andersen om blandt andet udflytningen, da den politiske delegation besøgte Amtsgården og Færdselsstyrelsen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Venstres gruppeformand Søren Gade (V) brugte mandagen med en rundtur i og omkring Ribe, hvor han diskuterede alt fra vikinger over gylle til den succesrige udflytning af Færdselsstyrelsen til Amtsgården i Ribe.

RIBE: Lidt før klokken 9.30 rullede Søren Gades Audi hen foran indgangen til Amtsgården, der var første stop på rundturen i Ribe. Danmarks tidligere forsvarsminister var inviteret til byen af byrådsmedlem Annemette Knudsen Andersen (V), og sammen med blandt andre Carl Holst (V) og Anders Rohr Jørgensen (V) var første punkt på dagsordenen et besøg hos de 70 ansatte hos Færdselsstyrelsen, som Søren Gade helt specifikt havde udvalgt for blandt andet at tale om styrelsens succesfulde udflytning fra København til Vestjylland.

- I 2015 mødte jeg Søren Gade i Helle Hallen. Jeg inviterede ham til Ribe og han takkede ja med det samme. Jeg spurgte ham, om han havde specielle ønsker, og det første han sagde var: Færdselsstyrelsen, siger Annemette Knudsen Andersen, inden delegationen satte sig til mødebordet på Amtsgården og talte med kontorcheferne Jesper Bach og Leif Lorenzen samt færdselsdirektør Stefan Søsted.

Gades program

Venstres politiske ordfører var i Ribe fra kl. 9.30 til 16.00.Første besøg var hos Færdselsstyrelsen, hvorefter turen gik til Ib Laursen ApS. Kl. 13.00 besøgte delegationen Ribe Vikingecenter og produktionsskolen Lustrupholm, hvor lederne Karen Nørgaard og Bjarne Clement viste rundt, inden man som dagens sidste stop besøgte Ribe Biogas A/S.

Søren Gade besøger Ribe, hvor han tager på rundtur til færdselsstyrelse og flere virksomhederFoto: Hans Chr. Gabelgaard

Fik tæsk

Ud over snak om køre-hviletidskontrol samt styrelsens succes i arbejdet med synshaller, så var Søren Gade især interesseret i at høre om erfaringerne med den udskældte udflytning af 4000 statslige arbejdspladser.

- Det er for mig politisk glædeligt at høre om jeres erfaringer, fordi vi fik en del tæsk for det, sagde Søren Gade, mens Stefan Søsted roste Gade for, at udflytningen faktisk var ganske fint tænkt. Dog mente ham, at man fra regeringens side burde have en mere fokuseret opsamling på selve udflytningen og drage bedre nytte af erfaringer fra de folk, der har siddet for bordenden i forbindelse med udflytningen.

- Det kunne være en form for netværk for udflyttede styrelsesdirektører, der måske kunne være en idé fremadrettet, sagde Stefan Søsted, hvilket både Søren Gade og Carl Holst var enige i, mens Gade kommenterede på, at man måske også kunne tænke i en form for udflytning internt i kommunerne, og flytte enkelte funktioner ud i de mindre byer.

Søren Gade besøger Ribe, hvor han tager på rundtur til færdselsstyrelse og flere virksomhederFoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Udflytning 2.0

Også næste runde af udflytningen - udflytning 2.0 - blev diskuteret, og Carl Holst spurgte decideret ind til muligheden for, om man ikke fremadrettet kunne flytte arbejdspladser til Ribe, og dermed både gøre brug af Amtsgårdens lokaler og Færdselsstyrelsens erfaringer omkring udflytning samt de kompetencer og snitflader, der vil være imellem alle ansatte. Dette var de tre topfolk fra Færdselsstyrelsen helt enige i, og gav Holst og Gade tilsagn om, at politikerne gerne måtte gøre brug af deres erfaringer og faglige kompetencer i forhold til udflytning 2.0.

Andet punkt på dagsordenen var et besøg hos en af Danmarks største brugskunstvirksomheder, Ib Laursen ApS, i Øster Vedsted, hvor direktør Peter Laursen tog imod med rundvisning og frokost.

- Deres besøg er en god anledning til at få luftet nogle af de ting og de udfordringer, vi roder med i dagligdagen over for de folk, der sidder med magten, siger Peter Laursen, der synes det er godt, at politikerne kommer ud og ser andre virksomheder end dem, de normalt ser på i København.

Søren Gade besøger Ribe, hvor han tager på rundtur til færdselsstyrelse og flere virksomhederFoto: Hans Chr. Gabelgaard
Søren Gade besøger Ribe, hvor han tager på rundtur til færdselsstyrelse og flere virksomhederFoto: Hans Chr. Gabelgaard
Søren Gade besøger Ribe, hvor han tager på rundtur til færdselsstyrelse og flere virksomhederFoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Styrelse nægter at lukke Corona-ramt skole ned: Hver femte elev er smittet, og spredningen er gået amok

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Tidligere kasserer i lokal partiforening dømt for mandatsvig: Overførte 136.000 kroner til privat brug

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Aabenraa

På jagt efter det grønne guld: Nu får transportkoncern hæder for deres måde at have elever på

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg For abonnenter

Tyskerne blev væk - men danskerne holdt gang i omsætning i turistbyer

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Annonce