Annonce
Varde

Vikingernes legeplads kommer til Vejers

I Vejers er der officiel åbning af den nye vikingelegeplads på lørdag den 13. juli klokken 17. Foto: Tatjana Johnsson

Vejers: Lørdag den 13. juli er der officiel åbning af Vejers nye legeplads med beliggenhed lige ud til hovedgaden. Temaet for legepladsen, der er udført i massiv træ, er vikinger. Her er både legeborg og vikingeskibe at tumle sig på smykket med dragehoveder, skjolde og sorte krager. Legepladsen er allerede meget anvendt og særdeles populær blandt byens turister og børnefamilier. Det er Die hyggelige Dänen, der har sponseret legepladsen, der er åben for alle, og indvielsen finder sted klokken 17, hvor der også er underholdning i form af dukketeater.

Steen Hansen fra Die hyggelige Dänen siger i en pressemeddelelse:

- Vores hjerte banker for Vejers og de mange familier, der besøger os hvert år, vi bygger minigolf og legepladser og ikke paladser.

Annonce
Børnene boltrer sig allerede på vikingelegepladsen i Vejers, der er opført af Die hyggelige Dänen. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce