Annonce
Sønderborg

Vikingerne er tilbage til varmere vand og ny adgangsbro

Helle Stevenius (t.v.) og Kathe Rasmussen er veninder og på weekendbesøg i Sønderborg. De kommer fra Nordsjælland, hvor de også bader året rundt og havde håbet på adgang til vikingeklubben. Foto:Timo Battefeld
Corona lukkede også promte den ellers så populære Sønderborg Vikingeklub. For få dage siden blev den så genåbnet med restriktioner og ny adgangsbro til godt en halv million kroner.

Sønderborg: Vandet er blevet dobbelt så varmt eller kun halvt så koldt - alt efter temperament. I hvert fald er temperaturen steget fra cirka 7 til 14 grader på de knap tre måneder Sønderborg Vikingeklub har været lukket på grund af COVID-19. For byens vikinger har det været en utålmodig venten på igen at komme i baljen og efterfølgende lade kroppen vindtørre i solen.

- Vi plejer at komme her hver morgen til en hurtig dukkert - også i weekender, hvor der er lidt mere tid, fortæller Rikke Torré, som har været medlem i 10 år og for fire år siden også fik overtalt veninden Mette Franson.

- Det er simpelthen så skønt og giver sådan en fysisk velvære. Jeg kan slet ikke lade være og har da også været i vandet under lukningen. Men det er nu rart at have de gode faciliteter med omklædning og bruser tilbage. Om vinteren er det godt med en sauna. Jeg har også været med til at hakke hul på isen og så ned i en gang slush ice, siger hun og tilføjer med et smil:

- Og hvis man bruger det ofte nok, så kan man faktisk godt tjene penge på sit medlemskab, når man sparer penge på badet derhjemme.

Vi har genåbnet, men med restriktioner. Der må maksimalt være 30 i henholdsvis dame- og herreafdelingen. Saunaen er sæsonlukket, bruseren er åben, men de indendøres omklædningsrum er lukkede.

Næstformand i vikingeklubben, Kristian Knutzen

Gæster gik forgæves

Denne første søndag siden genåbningen af klubben er der også gæster fra Nordsjælland på besøg. Kathe Rasmussen fra Charlottenlund og Helle Stevenius fra Allerød er forbi og havde håbet, at man kunne gæstebade. De tager ind i mellem en dukkert i Charlottenlund Søbad - året rundt.

- Vi er på en weekendtur, der startede i Svendborg, videre til Langeland og nu Sønderborg med overnatning på hotellet på den tidligere kaserne, fortæller Kathe Rasmussen, der er imponeret af byen pakket ind i natur.

- Vi slutter af med et besøg ved Dybbøl Mølle og tager så hjem via Kolding, tilføjer hun, inden de går videre ad strandpromenaden.

Annonce

En ny bro

For medlemmerne af vikingeklubben er en istandsættelse blevet klaret i løbet af corona-lukningen. Det er den nye adgangsbro, der egentlig ikke skulle have været helt klar til at blive betrådt endnu.

- Men det lykkedes os at fremrykke noget af arbejdet. Vi begyndte med at banke de 30 pæle i ti dage før planlagt. Belægningen og gelænder er en mere hård træsort og gjort skridsikker, forklarer klubbens næstformand Kristian Knutzen. Det er også ham, der styrer medlemssystemet med adgangschip, så der på hjemmesiden kan ses, hvor mange der benytter sig af klubben.

- Vi har genåbnet, men med restriktioner. Der må maksimalt være 30 i henholdsvis dame- og herreafdelingen. Saunaen er sæsonlukket, bruseren er åben, men de indendøres omklædningsrum er lukkede, tilføjer han.

Men det betyder heldigvis ikke noget for en viking - slet ikke om sommeren, hvor de udendøres faciliteter også omfatter god omklædningsmulighed.

Godt 1900 er i dag medlem af Sønderborg Vikingeklub. De har selskab af omkring halvanden hundrede andre klubber herhjemme med tilsammen omkring 55.000 medlemmer. Desuden er der skønsmæssig lige så mange, der bader året rundt uden at være medlem af en klub.

Sønderborg Vikingeklub

Sønderborg Vikingeklub blev til i 1951, hvor de første medlemslister stammer fra.

I 1989 overtog klubben den gamle badeanstalt - kendt som "Den gule" ved Strandvej.

I årene fra 2010-2013 blev badeanstalten ombygget i tre etaper for omkring 7,5 mio. kroner, så de omkring 1900 medlemmer nu har adgang til omklædning, toilet, bruser og sauna.

Vinterbadning er populært, og der er igen lukket for medlemskab for kvinder, efter 110 er meldt ind det seneste års tid. Der dog stadig plads på mandesiden.

Klubben er åben for medlemmer via en chip, som samtidig registrerer, hvor mange der er inde i klubben ad gangen.

Hvert år 31. december kl.12.00 er der samling i klubben, hvor man ønsker hinanden godt nytår og skåler i boblevand i selskab med fedtemadder.

Store og små var på gåtur langs strandpromenaden forbi den genåbnede vikingeklub med ny adgangsbro.Foto:Timo Battefeld
Den gamle bro var godt 30 år gammel og nedslidt. Den nye er med skridsikre planker og har kostet over en halv million kroner for vikingeklubben.Foto:Timo Battefeld
Mette Franson og Rikke Torré tager en morgendukkert sammen næsten hver dag. Rikke har været medlem i 10 år og fik Mette overtalt for omkring fire år siden.Foto:Timo Battefeld
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Kolding

Simonas bil blev brændt af: - Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke kan lade andres ting være

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Ukrudtsbrænder startede brand

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Vi tager lyden fra Danmark med til Amsterdam

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Annonce