Annonce
Vejen

Vikingerne i Jels trodser vejret

Bestyrelsesformand Janus Harloff Lynggaard lader sig ikke slå ud af den modgang, der på grund af årets aflysning har ramt vikingespillet. I stedet har han sammen med den øvrige bestyrelse arbejdet på at skabe et socialt alternativ. Foto: Anders Davidsen
De oprindelige vikinger blev ikke besejret af dårligt vejr, og det gør sig heller ikke gældende for nutidens af slagsen i Jels, hvor der lige nu er vikingeuge.
Annonce

Jels: 'Vikingerne' i Jels har langt fra haft et optimalt sommerhalvår. Først og fremmest måtte det årlige vikingespil aflyses på grund af coronaens hærgen, og deres sociale aktiviter i området for øjeblikket er indtil videre ikke just blevet velsignet med sommervejr.

Faktisk stod det bogstaveligt talt ned i stænger lørdag eftermiddag, hvor mange af deltagerne helt forståeligt havde forskanset sig inde i 'Valhal'.

Det til trods var der masser af god stemning i den store sal, hvor tre hold var begyndt på en lille gruppeopgave. Her skulle de på relativt kort tid opføre et mindre teaterstykke for hinanden og altså forinden få styr på de store linjer i fortællingen og rollerne.

Der var livlig idéudvikling ude i grupperne om, hvordan de små teaterforestillinger for hinanden skulle gribes an. Foto: Anders Davidsen

Lidt på afstand af gruppernes arbejde sad bestyrelsesformand Janus Harloff Lynggaard med et smil på læben og snakkede med gode vikingevenner og signalerede, at det nok skulle blive til nogle gode dage i Jels.


Oprindeligt skulle vikingespillet have haft premiere i fredags, så det er derfor, vi samles nu, og vi har overhovedet ikke kigget på vejrudsigten. Vi viser med det her, at vi ikke lader os stoppe af vejret.

Janus Harloff Lynggaard, vikingespillets bestyrelsesformand


- Oprindeligt skulle vikingespillet have haft premiere i fredags, så det er derfor, vi samles nu, og vi har overhovedet ikke kigget på vejrudsigten. Vi viser med det her, at vi ikke lader os stoppe af vejret, siger han.

Annonce

Vil undgå skrækscenarie

Formanden benægter ikke, at det stadig er en meget tom fornemmelse at skulle undvære den store opsætning i år, men han sætter pris på, at der alligevel sker noget i området.

- I bestyrelsen har vi snakket om, hvad der ville være det værste scenarie ved nedlukningen. Udover at miste mange penge er det, hvis halvdelen af vores 500 frivillige finder ud af, at de godt kan leve uden vikingespillet, så det er rigtig vigtigt at kunne mødes alligevel og få skabt nogle fælles aktiviteter, siger Janus Harloff Lynggaard.

Ét af ugens store mål er at få tag på et nyt hus. Foreløbig er arbejdet blevet sat lidt i stå på grund af regnen, men de skulle gerne have fundamentet på plads senest tirsdag, hvor en kranbil kommer og stiller elementerne op. Foto: Anders Davidsen

Lørdag var førstedagen for det, bestyrelsen har døbt "vikingeugen" og går frem til næste weekend. De regner med, at omkring 100 af de normale 'vikinger' vil være i gang hver dag, og langt de fleste har tilmed valgt at bo i teltlejren.

- Vi har forskellige workshops, og derudover er det også vigtigt, at vi lykkes med at få lavet nogle praktiske opgaver, som blandt andet tæller et nybyggeri, siger formanden og henviser til et kombineret kaffe- og ishus for publikum, hvor målet er at få tag på i løbet af ugen.

Når vikingeugen er omme, vil der i øvrigt være mulighed for at blive boende yderligere en uge i lejren.

Sådan så den fælles 'brainstorm' ud som indledning til eftermiddagens teaterworkshop, hvor der skulle tænkes hurtigt på grund af begrænset tid. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce