Annonce
Vejen

Vikingerne udfordrer talenterne

Der bliver ikke øvet gakkede gangarter. Det er derimod en øvelse, der skal gøre de unge skuespillere i stand til at koncentrere sig om og koordinere flere opgaver på én gang. Foto: Dorthe Andresen
Sommeren er slet ikke, som den plejer at være for de frivillige hos Jels Vikingespil. Men selvom årets forestilling er aflyst, så er der stadig liv på friluftsscenen.
Annonce

Jels: Koncentration, koordination og improvisation.

Det var bare nogle af de udfordringer, som 15 unge har prøvet kræfter med i løbet af de seneste to weekender, hvor Jels Vikingespil har givet dem en forsmag på det talentprogram, som for alvor skydes i gang i august.

Baggrunden for talentprogrammet er ganske simpel:

- Vi gør det for at dygtiggøre nogle af vores unge mennesker, så de for det første bliver dygtigere i vikingespillet og for det andet kan det være med til at løfte dem ud til at blive professionelle. Det skal give dem et kvalitetsløft, fortæller Janus Harloff Lynggaard, der er formand for Jels Vikingespils bestyrelse.

Annonce

Gratis at deltage

For deltagerne i talentprogrammet er det gratis at deltage, for Jels Vikingespil har søgt penge til det hos Trekantområdets kulturpulje.

23-årige Morten Larsen fra Brørup og 15-årige Anna Simonsen Dietrich fra Kolding er begge vilde med vikingespillet. De glæder sig til at deltage i talentprogrammet, hvor de får mulighed for at udvikle sig endnu mere indenfor teaterverdenen. Foto: Dorthe Andresen

- Det er penge til talentudvikling, der ikke handler om sport. Vi er den eneste af de syv, der har fået, der drives af frivillige. De andre er blandt andet kommunale billedskoler, siger Janus Harloff Lynggaard.

Talentprogrammet, der har vikingespillets instruktør Louise Schouw som "klasselærer," løber over ti gange med cirka tre-fire timers undervisning hver gang. Deltagerne kommer blandt andet til at lære noget om karakteropbygning, kropsbevidsthed, sang- og stemmetræning.

Annonce

Går efter hovedrollen

To af de unge, som gerne vil være en del af vikingespillets talentprogram, er 23-årige Morten Larsen fra Brørup og 15-årige Anna Simonsen Dietrich fra Kolding.


Jeg elsker teater, og så er der et rigtig godt fællesskab her. Jeg ser dem lidt som min anden familie, og der er plads til alle.

Morten Larsen


Men hvor Morten Larsen har været en del af Jels Vikingespil de seneste seks år, så har Anna Simonsen Dietrich stadig til gode at være med på scenen foran tilskuere.

- Jeg skulle have været med i 2018, men af personlige årsager blev det ikke til noget alligevel, fortæller Anna Simonsen Dietrich, der for første gang stiftede bekendtskab med vikingespillet i Jels i 2012.

Som skuespiller skal man kunne koordinere sine bevægelser i forhold til sine medspillere - uden at kigge på dem. Det er blandt andet det, der bliver trænet her. Foto: Dorthe Andresen

- Jeg er asatroende, og da min mor vidste, at jeg var vild med Thor, tog hun mig med til forestillingen "Thor, hammer og kærlighed," fortæller Anna Simonsen Dietrich, der håber, at hun får mulighed for at være med i forestillingen "Krakes kæmpere," som skulle være opført i år, men som på grund af coronakrisen er udskudt til næste sommer. Og hun stiler højt:

- Jeg håber på en af de store roller. Jeg vil gerne have den kvindelige hovedrolle, kommer det med et smil.

Annonce

Elsker teater

Morten Larsen er rigtig glad for at være en del af vikingespillet i Jels.

- Jeg elsker teater, og så er der et rigtig godt fællesskab her. Jeg ser dem lidt som min anden familie, og der er plads til alle, siger Morten Larsen, der håber, at talentprogrammet kan hjælpe ham videre.

Jels Vikingespils instruktør Louise Schouw er "klasselærer" for det nye talentprogram. Foto: Dorthe Andresen

-  Jeg vil gerne udvikle mig og se, hvor langt mine evner rækker, siger Morten Larsen, inden både han og Anna skal tilbage til gruppen for at blive kastet ud i nye øvelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce