Annonce
Sport

Viktor Axelsen går kold i comeback efter skade

Wang Zhao/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen tabte 21-10, 14-21, 16-21 til japaneren Kanta Tsuneyama i World Tour-turneringen China Open.

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen ligner en mand, der er et stykke fra topformen, efter at den tidligere verdensmester tirsdag vendte tilbage fra en længere skadespause med et nederlag.

I sin første kamp i 117 dage tabte Viktor Axelsen tirsdag formiddag dansk tid 21-10, 14-21, 16-21 til japaneren Kanta Tsuneyama i første runde af World Tour-turneringen China Open.

Axelsen har været plaget af forstadiet til en diskusprolaps i lænden siden maj, og han har holdt en turneringspause på fire måneder. Derfor gik han blandt andet glip af VM.

Den lange pause har også ført til, at han ikke længere er Danmarks bedst rangerede spiller på herrernes verdensrangliste i single.

Axelsen er dumpet ned på en syvendeplads, hvilket er tre placeringer lavere end Anders Antonsen.

I første sæt af sit comeback viste Axelsen, at han ikke har glemt, hvordan man spiller badminton på højt niveau. Det tog kun et kvarter at vinde sættet over verdensranglistens nummer 17 med 21-10.

Siden meldte modgangen sig for danskeren. På intet tidspunkt i andet sæt var Axelsen foran, og efter 12-12 knækkede sættet endegyldigt over i japanerens favør.

I det afgørende tredje sæt kom Axelsen også skævt fra land, men han kæmpede sig fra 5-7 til 12-8.

Ved 15-15 var der atter kontakt mellem spillerne, og med sit syvende point i træk bragte Tsuneyama sig i front med 19-15.

Kampen sluttede, da en tydeligt træt og småfrustreret Axelsen sendte fjerbolden ud af banen.

Også Hans-Kristian Vittinghus' deltagelse i Changzhou blev kort. Vittinghus tabte 16-21, 19-21 til Tzu Wei Wang fra Taiwan i første runde.

Line Kjærsfeldt er også ude efter én kamp. I damesingle tabte hun med 17-21, 17-21 til Ratchanok Intanon fra Thailand, der er sjetteseedet.

I herredouble sejrede Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen med 21-19, 21-18 over de sjetteseedede kinesere, Han Cheng Kai og Zhou Hao Dong.

Herresinglerne Anders Antonsen og Rasmus Gemke tager først hul på turneringen onsdag, hvor herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen og damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen også skal i aktion.

China Open er en Super 1000-turnering og er dermed en af sæsonens tre mest prestigefyldte turneringer sammen med All England og Indonesia Open. De tre turneringer rangerer lige under sæsonfinalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce