Annonce
Haderslev

Vil du dyrke strandsport i byen? Ti baner til beachvolley og håndbold kan være på vej

Team Haderslev Håndbold og volleyballklubben i Haderslev har en plan: På Fjelstrupvej vil de etablere ti baner til beachvolley og strandhåndbold. Her er det DM i beachvolley i 2018. Arkivfoto: André Thorup
To klubber vil etableret et strandsports-anlæg på Fjelstrupvej. Det kan danne rammen om arrangementer med op til 2500 deltagere.

HADERSLEV: Fjelstrupvej kan blive et eldorado for børn og voksne, der vil dyrke boldspil i sand. Team Haderslev Håndbold og Haderslev Volleyballklub arbejder på at indrette et anlæg med fem beachvolleybaner og fem strandhåndboldbaner. Banerne bliver såkaldte kombinationsbaner, så de kan anvendes til begge sportsgrene.

Forventningen hos de to klubber er, at banerne kan samle mellem 50 og 2500 deltagere til fire til otte stævner, som klubberne vil arrangere hvert år. På de indre linjer regner de med at kunne øge antallet af aktive medlemmer med 130-150 spillere i de to klubber.

Tæt på Streetdome

Placeringen på Fjelstrupvej er ikke tilfældig. Dermed kommer de ti fleksible baner til at ligge tæt på havnefronten og dermed Streetdome, hvor der i forvejen er en udendørs volleyballbane fra VUC Syds tid. Det anlæg bliver en del af de ambitiøse planer:

- Det er den eneste volley-bane udenfor, og i håndboldklubben har vi slet ikke mulighed for strandhåndbold. Håndbold er en indendørs sport, og det er vores intention, at man med dette anlæg vil kunne spille håndbold hele året, siger Per Juhl Hansen fra Team Haderslev.

Han har store forventninger til anlægget og henviser til, at Danmark også globalt er en stor håndboldnation.


Det er vores intention, at man med dette anlæg vil kunne spille håndbold hele året.

Per Juhl Hansen, Team Haderslev Håndbold


Det er Per Juhl Hansen, der sammen med Winnie Kjelsgaard, fra volleyball-klubben, der har formuleret ansøgningerne. De skal i første omgang til behandling hos idrætssamvirket.

Anlægget vil koste 400.000 kroner. Hertil kommer en ikke beregnet udgift til et hegn langs banerne, der sikre sikkerheden ud mod trafikken på Fjelstrupvej.

Volleyballklubben har søgt opbakning hos sin landsorganisation. Herfra lyder reaktionen, at der med et sådan anlæg ”ikke rigtig er grænser for hvad I kan lave”.

Sådan skriver Dansk Volleyball Forbunds sportskonsulent til Haderslev-klubben.

Konsulenten mener, at også Haderslev Kommune kan få glæde af de ti baner:

”Haderslev Kommune er en del af Trekantområdet, som vi i Dansk Volleyball Forbund er ved at lave en udvidet aftale med. Måske kommunen skal byde ind på en City Grand Slam i for eksempel 2022-2023?”

Annonce

Godt for børn

De to klubber mener, at strandbanerne kan aktivere idrætsundervisningen fra 5. klasse og opefter. Ikke mindst beachvolley kan være tiltrækkende på børn og unge, der ikke har det godt med fodbold og håndbold, hvor den fysiske kontakt mellem spillerne kan være hård og konkurrence-orienteret.

I den modsatte ende af aldersskalaen kan strandsport være godt for ældre idrætsudøvere, da sand er et mere skånsomt underlag for leddene end et fast underlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Der er god grund til at fejre Europadagen

Annonce