Annonce
Danmark

Vil du gerne have kvalitet til øregangene? Her er mine anbefalinger til dig

Signe Vestergaard Bansø, redaktør på Podcasten Danmark.

Når du abonnerer på et lokalt dagblad hos Jysk Fynske Medier, så får du også podcasts med i købet. Podcasts er lydfiler, som du kan høre, når du har tid. Du får både eksperter med noget på hjerte, og du kan få læst artikler op af journalisterne selv.

Herunder kan du se mine anbefalinger til, hvad du skal høre. 
Venlig hilsen Signe Vestergaard Bansø, redaktør på Podcasten Danmark.

1." Politik med Funding og Løvkvist": Koster en borgmesterpost kun 7500 kroner?

Corona har sendt rigtig mange på hjemmearbejde i kælderen, og det gælder også for politisk redaktør Thomas Funding og politisk journalist Kasper Løvkvist. Men selvom podcasten bliver optaget i Thomas Fundings værksted og ikke på det sædvanlige værtshus, så er de politiske analyser stadig skarpe.

I denne uge kommer det løsgående missil Jens Rohde under kærlig behandling. Ham, som nu er blevet et løsgængende missil Og så undrer de to politiske nørder sig over, hvordan en minkavler har købt sig til en sikker vej mod borgmesterkontoret.

Podcasten er altid både underholdende og med god insiderviden. Derfor anbefaler jeg den til dig. Den er her.

2. "Annus Horribilis": Populær filminstruktør frygter for de unges mentale helbred under corona: Vi har ikke set konsekvenserne endnu

Jonas Risvig. Foto: Jens Mouvielle

De unge har rigtig mange førstegangsoplevelser, som de går glip af, og derfor rammer nedlukningen dem ekstra hårdt, siger filminstruktør Jonas Risvig.

Han er med i podcasten Annus Horribilis, som ser tilbage på året 2020 med en række udvalgte gæster, der fik noget helt særligt ud af det år, som mange af os havde rigtig travlt med at forlade.

Gensynet med 2020 er måske ikke altid glædeligt, men her får du hjælp til at holde fast i de gode ting, som kom ud af året. Filminstruktør Jonas Risvig var meget produktiv og fik et unikt indblik i de unges liv under corona. Det indblik giver han videre her i podcasten.
Derfor anbefaler jeg den til dig. Den er her.

3. "Danmark fortæller": Scandinavian Star - Bror til brandoffer har ikke mange forhåbninger til ny efterforskning af skibsbrand

Det er sjældent, at Svend og Kirsten Eriksen ser de barske billeder af brandvraget af norgesfærgen Scandinavian Star. Her mistede Svend sin tvillingebror og dennes kones to drenge. Billederne er fra april 1990, og Svend Eriksen fik dem udleveret af politiet. Her i oplæsningen kan du høre hans historie.

Tilbage i 1990 brændte færgen Scandinavian Star og 159 personer døde.

Journalist Flemming Mønster på Avisen Danmark har i flere år beskæftiget sig med branden, som var påsat. Og derfor bliver den betragtet som den største drabssag i Skandinavien i fredstid. Men den er aldrig blevet opklaret.

Nu skal branden efterforskes. Og Flemming Mønster har skrevet en lang række artikler frem til nu. Og han vil helt sikkert komme til at skrive flere om færgebranden. Men den her artikel, hvor han er på besøg hos et ægtepar i Viby i Aarhus, er helt speciel. Manden mistede sin tvillingebror under branden. Jeg synes, at det er en af de stærkeste artikler, som Flemming har skrevet om Scandinavian Star. Derfor er jeg glad for, at han har læst den op. Og derfor anbefaler jeg den til dig.
Du finder den og andre oplæste artikler her.

4. "Trods dårlig odds"

Anders Lund Madsen

Journalisten og entertaineren Anders Lund Madsen kan noget helt særligt, når han taler med folk. Det synes jeg i hvert fald, og det talent folder han i den grad ud i podcastserien "Trods dårlige odds", hvor han tager rundt og besøger folk på landet og taler med dem om livet.

Anledningen er, at et stort forskningsprojekt fra Realdania viser, at folk på landet har større livskvalitet end folk i byerne. Det undrer Anders Lund Madsen, som selv er københavner. Og derfor har han sat sig for at finde ud af hvorfor.

Måske du allerede har et godt bud på, hvorfor det er så godt at bo på landet. Men derfor vil jeg alligevel anbefale dig at lytte med på de mange fantastiske samtaler, som Anders Lund Madsen har igennem podcastserien.

Du finder podcasten her.

Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce