Annonce
Kultur

Vil du prøve vild mad?: Her er opskriften på muslingesuppen

Den tomatiserede cremede muslingesuppe lavede familierne sammen med vild mad-kokken Mikkel Wejdemann. Foto: David Bering/Montgomery Foto
Mikkel Wejdemann er kokken, som hele ugen sammen med familierne har tryllet råvarerne fra naturen om til lækker mad i køkkenet. Her er opskriften på den muslingesuppe, som både børn og voksne var vilde med.

(4 personer)

1,5 kilo blåmuslinger

3 løg

4 fed hvidløg

½ kilo tomater

2 spsk. olivenolie

Salt og peber

5 dl hvidvin

2 -3 dl piskefløde

½ bundt bredbladet persille

Rens og tjek blåmuslingerne. Pil og hak løg og hvidløg. Halvér tomaterne, og skær indmaden ud. Skær kødet i små tern. Sautér løg og hvidløg i olie. Kom blåmuslingerne ved, og ryst gryden. Drys med salt og peber, og tilsæt vin og indmaden af tomaterne. Damp under låg i 5 minutter. Tag muslingerne op, og pil størstedelen ud af skallerne. Gem nogle til pynt. Rist tomatkødet i lidt olie på en pande, og kom det meste i suppen. Smag suppen til, og rund af med fløde. Skyl og hak persillen, drys den over, og servér suppen med muslingerne og drys af de sidste tomater.

Opskriften er lavet af Mikkel Wejdemann & Helle Brønnum Carlsen fra kogebogen "Vores hav"

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce