Annonce
Kultur

Vil du prøve vild mad?: Her er opskriften på muslingesuppen

Den tomatiserede cremede muslingesuppe lavede familierne sammen med vild mad-kokken Mikkel Wejdemann. Foto: David Bering/Montgomery Foto
Mikkel Wejdemann er kokken, som hele ugen sammen med familierne har tryllet råvarerne fra naturen om til lækker mad i køkkenet. Her er opskriften på den muslingesuppe, som både børn og voksne var vilde med.
Annonce

(4 personer)

1,5 kilo blåmuslinger

3 løg

4 fed hvidløg

½ kilo tomater

2 spsk. olivenolie

Salt og peber

5 dl hvidvin

2 -3 dl piskefløde

½ bundt bredbladet persille

Rens og tjek blåmuslingerne. Pil og hak løg og hvidløg. Halvér tomaterne, og skær indmaden ud. Skær kødet i små tern. Sautér løg og hvidløg i olie. Kom blåmuslingerne ved, og ryst gryden. Drys med salt og peber, og tilsæt vin og indmaden af tomaterne. Damp under låg i 5 minutter. Tag muslingerne op, og pil størstedelen ud af skallerne. Gem nogle til pynt. Rist tomatkødet i lidt olie på en pande, og kom det meste i suppen. Smag suppen til, og rund af med fløde. Skyl og hak persillen, drys den over, og servér suppen med muslingerne og drys af de sidste tomater.

Opskriften er lavet af Mikkel Wejdemann & Helle Brønnum Carlsen fra kogebogen "Vores hav"

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce