Annonce
Billund

Vil du være fritidsjobber på et plejehjem? 12 jobs er ledige lige nu

Fritidsjobbere som Signe Hjorth og Sofie Meinertz arbejder hver 12 timer om ugen på plejecenter Sydtoften. Arkivfoto: Martin Ravn

Billund Kommune: Billund Kommune har lige nu 12 ledige fritidsjob på plejehjem over hele kommunen. Der er tale om 12 ledige fritidsjob på plejehjemmene i Billund, Vorbasse, Stenderup-Krogager, Grindsted, Sdr. Omme og Hejnsvig. Man kan søge jobbene, hvis man er mellem 15 og 17 år, kan arbejde om eftermiddagen og tilfreds med en timeløn på omkring 75 kroner.

Opgaverne er ikke pleje, men mere af social karakter og går blandt andet ud på at læse højt for nogle af beboerne, synge sammen eller spille spil med dem, hjælpe med at dække borde og lægge vasketøj sammen.

Annonce

Succes

Billund Kommune har i en periode haft fritidsjobbere på Billund Plejecenter og Sydtoften i Grindsted, og det har været så stor en succes, at byrådet nu har besluttet at brede ordningen ud til hele kommunen. Baggrunden er dels, at det er svært at rekruttere unge til plejeområdet, og dels at de de nuværende medarbejdere har for travlt til at tage sig af de mere hyggelige opgaver.

Ansøgningsfristen er den 22. februar, og man sender sin ansøgning til det plejecenter, hvor man gerne vil have et fritidsjob.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce