Annonce
Esbjerg

Vil du være med til at uddele millioner til unges kulturoplevelser?

Mathilde Plantener og Tobias Olsen er de to første af i alt fem unge under 25 år i Ungdomsfonden.
De unge skal selv være med til at bestemme, hvilke arrangementer de godt en million kroner skal bruges på.
Esbjerg: En ny kulturel ungdomsfond i Esbjerg Kommune er under stiftelse. Formålet er årligt at støtte kulturevents og –projekter, som de unge selv foreslår og er med til at gennemføre, med omkring en million kroner.
Formålet med fonden er at styrke ungdomskulturen i Esbjerg og bidrage til, at byen kan tiltrække flere studerende og på længere sigt flere indbyggere.
Initiativet til Ungdomsfonden kommer fra fremtrædende erhvervsfolk og sekretariatschef i Education Esbjerg.
- Vi ser allerede nu tegningen til en ungdomsfond med en helt særlig sammensætning, hvor unge har det afgørende ord om fordelingen af betydelige midler til kulturformål, og hvor mere erfarne medlemmer bidrager med deres viden, siger sekretariatsleder i Education Esbjerg, Erling Petersson.
Annonce

Unge med unik mulighed

Så er du mellem 18 og 25 år, så har du nu mulighed for enten at blive medlem af bestyrelsen. Fem af bestyrelsens ni pladser er nemlig forbeholdt unge op til 25 år. Her mangler bestyrelsen af finde de tre sidste unge bestyrelsesmedlemmer.
- Jeg synes, det er så vildt at få lov til at være med til at påvirke Esbjerg i ungdommens retning. Det er en by med stort potentiale for at udvikle sig på unges præmisser, fordi den selv er ung og ikke har nedarvede traditioner fra flere århundreder. Det arbejde vil vi gerne engagere flest mulige unge i, både i og uden for bestyrelsen, siger Mathilde Plantener, elev på Rybners STX, der sammen med Tobias Olsen fra SDU er de to første unge medlemmer i fondens bestyrelse.

Ungdomsfonden

Bestyrelsen i Ungdomsfonden består udover Mathilde Plantener og Tobias Olsen indtil videre af Ulla Visbech, Esbjerg Kommune, Jens Lindholm, ObbekjerFonden, Annette Posselt, Johan Hoffmann Fonden, og Erling Petersson, Education Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce