Annonce
Debat

Vil et flertal i byrådet omgå borgernes retssikkerhed?

Nygaards Afrika ligger ved Lydum. Arkivfoto: Morten Nielsen

Læserbrev: Det ser ud til, at Varde Byråd med en ny lokalplan vil lovliggøre flere ulovligheder på Nygaards Afrika. Nu kalder men det som noget nyt "til gavn for indlandsturisme", når man vil tillade et nyt danse- musiksted tæt op ad en beboet ejendom.

Det ser ud til, at Det Konservative Folkeparti i denne sag har valgt fornuften og retssikkerheden overfor de pågældende naboer. Både Socialdemokratiet og Venstre vil derimod tilsyneladende belønne lovovertrædelser med betændte dispensationer.

Bjarne Pedersen. Arkivfoto: Henrik Reintoft

For at afdramatisere sagen betoner man nu, at man fremmer "indlandsturisme". Nu skal Varde Kommune så være kendt for danseballer i det åbne land.

Annonce

Man må som borger kunne forvente, at lokalplaner skal overholdes og administreres efter gældende regler. Jeg har selv oplevet, hvordan kommunen ikke vil håndhæve en lokalplan (L663 ). Ulovlig dispensation er lusket igennem systemet og er fortsat ulovlig.

Udvalgsformand Preben Friis-Hauge hælder meget vand ud af ørerne -også i denne sag. Og nu har han tilsyneladende fået følgeskab af en dikkende lammehale i Søren Laulund (S), der trofast bakker V op. Er Laulund mon stadig i taknemmelighedsgæld til V ovenpå gaven som 1. viceborgmester og en næstformandspost i Din Forsyning samt med to udvalgsposter til hans parti?

For at afdramatisere sagen betoner man nu, at man fremmer "indlandsturisme". Nu skal Varde Kommune så være kendt for danseballer i det åbne land. Man må som borger kunne forvente, at lokalplaner skal overholdes og administreres efter gældende regler.

Uddrag af læserbrevet

I udvalg for plan og teknik har Det Konservative Folkeparti som det eneste parti stemt imod de nye tiltag på Nygaards Afrika. Det er prisværdigt, at vi trods alt har en opposition i byrådet. Mon de enlige repræsentanter fra Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne og SF også følger med De Konservative i denne sag?

Borgernes retssikkerhed


Preben Friis-Hauge (V), formand for Varde Kommunes plan- & teknikudvalg, Søndergade 18, Tistrup, svarer:

Varde Kommunes byråd besluttede i 2019, at man ville have et plangrundlag for Nygaards Afrika indeholdende lokalplan, kommuneplantillæg med screeninger, vurderinger med mere.

Siden 2019 har Varde Kommune fulgt de regler, der er for idefaser, høringsfaser med mere, når man skal skabe et nyt plangrundlag, og i denne sag en lokalplan.

Undervejs i forløbet er Niels Nygaard blevet anmeldt for nogle forhold, der ikke har været tilladelse til, mens andre forhold har fungeret med tilladelser. Nogle anmeldelser har ført til sager, der strafretsligt er afgjort i byretten i Esbjerg.

Ud over disse forhold, som sikrer borgernes retssikkerhed i forhold til at kunne gøre indsigelse i en planproces, så har et flertal i udvalget tillige besluttet at nægte tilladelse til en campingplads. Der er også stillet krav om skærmende støjvolde. Der er tillige opstillet krav om, hvor mange dB der må støjes. Der er også af et flertal i udvalget krævet uvarslede støjkontrolmålinger, således kommunen har et grundlag for at kræve en akkrediteret støjmåling, hvis kontrolmålingerne indikerer, at det er nødvendigt.

Alle disse politisk besluttede krav er ikke en del af borgernes retssikkerheds status, men det er beslutninger, der mere tilgodeser naboer og omverdenen, end de tilgodeser Nygaards Afrika.

Der er i skrivende stund ikke besluttet en lokalplan for Nygaards Afrika.

Bjarne Pedersen skriver også om en anden lokalplan. Den lokalplan har Bjarne Pedersen modtaget mange mailsvar på fra Varde Kommune.


Søren Laulund (S) har også haft mulighed for at kommentere læserbrevet, men ikke ønsket det.

Annonce
Kommentar For abonnenter

Traditionsforening har en pinlig sag: Selvfølgelig skal kvinder have adgang til beslutningerne

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se billederne: Hundredvis af gulklædte mennesker indtog historisk vold

Erhverv For abonnenter

Toppen af Koldings erhvervsliv skød stort beløb i startup-firma: 800.000 danskere kan få gavn af deres service

Sønderborg

Michael smøgede ærmerne op og droppede smøgerne: - Jeg havde lovet min søn at stoppe

Varde For abonnenter

Hvorfor bruge millioner på at rive ruiner på landet ned, når man kan redde bevaringsværdige huse og historien?

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Vejen For abonnenter

Jack var død i 20 minutter og lå i koma: Nu spiller han fodbold med landsholdskæmpe

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Kolding

Johns kræftsyge kone faldt i kommunens løse fliser og brækkede lårbenet: Nu er Tove død og John forlanger en reaktion fra kommunen

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nærhospital er politisk og sproglig maskerade

Esbjerg For abonnenter

Forpagteren endte i fogedretten: Nu søger Kaj en ny til populært danseværtshus

Varde For abonnenter

196 år gammel: Én af Blåvands ældste klitgårde står foran forfald og nedrivning

Annonce