Annonce
Debat

Vil radikale virkelig lukke terrorister ind i Danmark?

Grænsekontrol: Ekstra Bladet havde for nylig en sjov valgkampsting. De viste fotos af partilederne til nogle andenklasses børn fra en folkeskole. Da de kom til Det radikale Venstres partileder Morten Østergaard, udbrød en af drengene: ”Han ser ond ud.”

Det var ret morsomt. Jeg tænkte, at det må have gjort ondt på den selverklærede ghettoturist og superhumanist Morten Østergaard. Det var ret overraskende for mig, at drengen syntes, Morten Østergaard så ond ud, for jeg har snarere anset ham for blåøjet end ond, men fra børn og fulde mennesker skal man som bekendt høre sandheden, og derfor gav jeg det en tanke til. Ser Morten Østergaard virkelig ond ud? Hans politik gør det i al fald. De radikales politik er ond. Mod Danmark og mod danskerne.

For nylig har DR Detektor lavet en åndssvag opgørelse af grænsekontrollen, og der har man fundet ud af, at den har kost en milliard i stedet for 275 mio. kr., som jo er det rigtige tal. Milliarden tryller de frem ved at indregne lønudgifter mm., men det er jo totalt tåbeligt, for politibetjentene får jo løn, uanset hvor de er på arbejde.

Morten Østergaard og de radikale er helt oppe at køre over det. De er så rasende og onde i sulet, at gode argumenter og kolde fakta ikke bider på dem. Over 7.000 mennesker er blevet afvist, over 800 våben er blevet taget fra folk, masser af narko er blevet opsnappet og vigtigst; man har pågrebet en terrorist, der planlagde et terrorangreb i Østergaards elskede København, der jo er åh, så tolerant og multikulti.

Så måske har den lille dreng fra Ekstra Bladet alligevel ret. De ser onde ud, de radikale. Deres politik gør i hvert fald. Hvis vi ikke havde haft grænsekontrollen, så havde vi måske haft et terrorangreb i Danmark. Stol ikke på de radikales bragesnak. De aner ikke, hvad de taler om. Deres håndtryk er slatne. Og deres tale er falsk.

Annonce
Alex Ahrendtsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce