Annonce
Kolding

Regeringen vil bruge milliarder: Vil renovere 1000 boliger i Kolding

Det socialdemokratiske folketingsmedlem og finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, som er valgt i Kolding, håber, at den omfattende renovering af almene boliger bliver vedtaget, så 1001 almene boliger i Kolding kan blive tilgodeset. Arkivfoto: Søren Gylling
Regeringen foreslog fredag at bruge milliarder af kroner på renovering af almene boliger. Hvis forslaget vedtages, betyder det, at der skal bruges 386 millioner kroner på at renovere 1000 almene boliger i Kolding.
Annonce

Kolding: Beboerne i 1001 almene boliger rundt i Kolding kan måske se frem til, at deres bolig bliver renoveret i løbet af de kommende seks år, og i givet fald vil der blive investeret ikke mindre end 386 millioner kroner i renoveringerne.

Det sker, hvis den socialdemokratiske regering finder et flertal for sit netop offentliggjorte forslag om at bruge i alt 30 milliarder kroner fra Landsbyggefonden på at renovere almene boliger landet over.

18 af milliarderne skal, hvis forslaget vedtages, bruges på projekter fra den såkaldte venteliste i Landsbyggefonden - det vil sige boligprojekter, der allerede har været gennem en faglig vurdering og nu bare venter på at blive sat i gang. De sidste 12 milliarder skal bruges på endnu ikke konkret beskrevne projekter.

Men siger et flertal i Folketinget ja til renoveringerne for 18 milliarder, er regeringens forslag, at der skal kanaliseres 386 millioner kroner til i alt ni konkrete projekter i Kolding Kommune. Projekterne omfatter en renovering af i alt 1001 almene boliger i Kolding.

Projekterne i Kolding

  • Følgende renoveringsprojekter er med i regeringens forslag til omfattende renovering af almene boliger:
  • Arbejdernes Andels Boligforening: Gramrolighed: 9 mio. kr, Snerlevej/Tvedvej: 25,5 mio. kr, Ørebrovej, Drammenvej, Suomivej, Møllegården: 78,3 mio. kr. og Ndr. Ringvej, Bakkevej, Sneppevej: 94,5 mio. kr.
  • Alfabo: Lindehaven: 45 mio. kr., Kløvervej: 48 mio. kr, Korshusene (ved Munkevænget): 50 mio. kr.
  • Boligselskabet DomeaLunderskov: Dollerupparken: 9 mio. kr.
  • Varde Bolig Administration: Vamdrup (Buen, Grønningen, Jernbanegade): 22,141 mio. kr.
Annonce

Pænere og lækrere

Cirka 211 af millionerne vil gå til fire projekter hos Arbejdernes Andels Boligforening i Kolding, mens boligselskabet Alfabo kan sætte næsen op efter at renovere for 143 millioner kroner i tre af dens afdelinger. Dertil kommer penge til renovering af en afdeling hos Varde Bolig Administration i Vamdrup og til en afdeling hos Boligselskabet Domea Lunderskov.

Socialdemokratiets lokalt valgte folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen, der er sit partis finansordfører i Folketinget, er optimistisk med hensyn til at samle et flertal bag den store renoveringsplan, der ikke bare vil sætte gang i beskæftigelsen rundt om i landet men også forbedre boligerne for mange mennesker.

- Det vil klart have en afgørende forskel lokalt i Kolding. Vi vil få en mere attraktiv bosætningskommune, og beboerne i boligerne får bedre fysiske forhold. Det bliver fedt for beboerne med en renovering, for de får en pænere og lækrere bolig, og ofte følger der også en indeklimagevinst med en renovering. De får mere attraktive rammer og bedre udenomsarealer, siger Christian Rabjerg Madsen.

Annonce

Lokale håndværkere

Han peger på, at den omfattende renoveringsplan ikke blot vil være med til at genstarte økonomien og sikre stribevis af håndværkere arbejde. Ved mange af projekterne er der en klimavinkel, forklarer han, og den vil betyde, at de renoverede boliger energioptimeres.

Christian Rabjerg Madsen understreger, at han naturligvis ikke kan sige noget om, hvilke håndværkere, der i Kolding vil blive valgt til at udføre renoveringerne, hvis de får grønt lys.

- Men det er nok ret oplagt, at det vil skabe vækst i lokale arbejdspladser, siger han.

At Kolding vil blive mere attraktiv at flytte til efter renoveringerne, er han ikke i tvivl om.

- Det vil for eksempel betyde, at folk, der arbejdsmæssigt rykker til Kolding, også vil finde byen mere attraktiv boligmæssigt, mener Christian Rabjerg Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce