Annonce
Sønderborg

Vil sige tak for corona-indsats: Slesvigsk Parti og Dansk Folkeparti vil give kommunale medarbejdere gavekort

Kommunale medarbejdere var i weekenden kaldt ekstraordinært på arbejde for blandt andet at holde styr på køen, da der blev givet 412 corona-vacciner i Dybbøl-Hallen. Foto: Katrine Stampe
Slesvigsk Parti foreslår, at kommunale medarbejdere, der har gjort en ekstraordinær indsats, skal påskønnes med gavekort.
Annonce

Sønderborg: I Odense Kommune har har økonomiudvalget besluttet at give alle 14.000 kommunalt ansatte et gavekort på 200 kroner til byens caféer, restauranter, hoteller, teatre og biografer. Slesvigsk Parti i Sønderborg foreslår nu, at Sønderborg Kommune skal gøre det samme.

- Vi er optaget af, hvordan kommunen kan hjælpe lokale virksomheder inden for oplevelsesbranchen og sikre de mange arbejdspladser. Men også hvordan vi kan påskønne medarbejdernes indsats under coronakrisen. Gavekort-ordningen kan begge dele, siger gruppeformand Stephan Kleinschmidt, der også er formand for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme.

Den seneste finanslov giver mulighed for, at virksomheder kan give medarbejdere et gavekort på op til 1200 kroner til brug i oplevelsesindustrien i 2021. Det forventes, at Folketinget vedtager ordningen i marts.

Sønderborg Kommune har omkring 5500 ansatte, og Slesvigsk Parti mener, der skal gives gavekort til medarbejdere, der har gjort en ekstraordinær indsats.

Også Dansk Folkepartis gruppeformand Stefan Lydal mener, at udvalgte kommunale medarbejdere skal anerkendes.

- Mange kontormedarbejdere er sendt hjem for at arbejde i sikkerhed. Men vi har skubbet en gruppe af medarbejdere foran os som sosu-assistenter, pædagoger og skolelærere, som er højt eksponeret, fordi der har været smitte i private hjem og skoler. Kommunen giver ikke store gaver til jul, så vi kunne godt vise anerkendelse i form af et gavekort. Det falder fint i tråd med at støtte de brancher, som lider lige nu, siger Stefan Lydal.

Annonce

S, V og Fælleslisten positive

De øvrige partiers gruppeformænd i byrådet er positive overfor ideen.

- Umiddelbart er vi positive og er klar til at tage en snak om det i økonomiudvalget. Der er ingen tvivl, om at det kunne støtte brancher, der lider lige nu. Så det er en overvejelse værd. Men vi skal have et ordentligt belysningsgrundlag. Vi skal have nogle tal på bordet, siger Venstres Tage Petersen.

Fælleslistens Aase Nyegaard mener også, det er en god idé at påskønne medarbejderne.

- Jeg kan ikke vurdere, om et gavekort på 200 kroner gør en forskel for den enkelte medarbejder. Men det er en rigtig god idé at påskønne medarbejderne, og så er jeg også  tilhænger af at hjælpe det lokale erhvervsliv, siger Aase Nyegaard.

Borgmester Erik Lauritzen, der mener, det er en god idé at påskønne de kommunale medarbejdere, (S) skriver i et læserbrev i dagens avis.

- Jeg kommer til at drøfte med byrådet, om der er uforbrugte midler på forskellige områder, der kan sendes ud til at understøtte omsætningen i restauranter, kulturinstitutioner, butikker, biografer.


Umiddelbart er vi positive og er klar til at tage en snak om det i økonomiudvalget. Men vi skal have et ordentligt belysningsgrundlag. Vi skal have nogle tal på bordet.

Tage Petersen, Venstre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Vejen

Håndboldtræningen rykker udendørs

Annonce