Annonce
Esbjerg

Vil have mere liv i gaden: Ungdomsfond vil skabe latinerkvarter i Esbjerg

Esbjergs Kulturelle Ungdomsfond præsenterer på lørdag nye medlemmer af bestyrelsen. I samme anledning vil man dele fondens visioner for byens centrum. Foto: Red Star Foto
Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond, der er skabt af Education Esbjerg for at sætte mere fokus på ungdomsliv i byen, præsenterer lørdag tre nye medlemmer af bestyrelsen. Fonden vil ved samme lejlighed fremlægge en plan for at redde byens døende centrum.

Esbjerg: Der skal være mere liv i centrum af Esbjerg.

Det er meldingen fra Esbjergs Kulturelle Ungdomsfond, der for nyligt blev oprettet med Education Esbjerg i ryggen for at få mere fokus på ungdomskultur i byen og kommunen.

Fonden præsenterer på lørdag tre nye medlemmer af bestyrelsen, og i samme omgang fortæller man om en plan for at skabe liv i det, man kalder Esbjergs ”lidt hendøende bycentrum.”

Annonce

- Vores drøm er at gøre området til Esbjergs latinerkvarter, hvor kunstnere maler, spiller eller udfolder sig på anden vis, så det er synligt fra gaden. En betingelse for at være i vore lokaler er, at de er klar til besøg og til at snakke med mennesker, der kigger indenfor, siger Tobias Olsen, der er kandidatstuderende på Syddansk Universitet og formand for Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond.

Og han bakkes op af leder af Education Esbjerg, Erling Petersson.

- Det giver god mening at lade sig inspirere af større byer som København og Aarhus, og vi må bare erkende, at der lige nu er alt for dødt i centrum af Esbjerg. Flere butikker lukkes, og der sker ikke meget efter 17.30. Det skal laves om, hvis vi skal tiltrække unge og gøre det til en god oplevelse for dem at være i Esbjerg, siger han og understreger, at det netop er den slags visioner, som den unge bestyrelse i fonden skal have for at gøre Esbjerg mere attraktiv.

- Det er uden sidestykke andre steder i Danmark, at vi har en ungdomsfond, hvor det er unge, der står i spidsen og får mulighed for at bestemme. Nu skal de så vise, at de vil det og gribe den bold, der er blevet kastet i deres retning. For der er virkelig mulighed for at løfte Esbjerg, siger Erling Petersson.

Fem unge – og fire lidt ældre

Ved mødet på lørdag bliver tre nye medlemmer af bestyrelsen i Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond også præsenteret.

Det drejer sig om 25-årige Mads Borch Lauridsen, bachelorstuderende på SDU i Esbjerg, 20-årige Nanna Rathmann, student fra Esbjerg Gymnasium og 18-årige Victor Holmgaard Bjerrum, elev i musikklassen på Esbjerg Gymnasium.


Vores drøm er at gøre området til Esbjergs latinerkvarter, hvor kunstnere maler, spiller eller udfolder sig på anden vis, så det er synligt fra gaden. En betingelse for at være i vore lokaler er, at de er klar til besøg og til at snakke med mennesker, der kigger indenfor

Tobias Olsen, formand for Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond


Ungdomsfondens bestyrelse består af ni medlemmer, hvoraf fem pladser er forbeholdt unge op til 28 år.

Bestyrelsen første unge medlemmer er 24-årige Tobias Olsen, kandidatstuderende på SDU i Esbjerg, og 17-årige Mathilde Plantener, elev på Rybners stx.

Den øvrige bestyrelse i ungdomsfonden består af Ulla Visbech fra Esbjerg Kommune, Jens Lindholm fra ObbekjerFonden, Annette Posselt fra Johan Hoffmann Fonden og Erling Petersson, der er leder af Education Esbjerg.

- Jeg synes, vi har samlet et stærkt team med forskellige kompetencer, som uden tvivl kommer til at sætte et stærkt præg på at opbygge en ny ungdomskultur i hele Esbjerg kommune, siger Tobias Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

QUIZ: Hvad ved du om mors dag?

Annonce