x
Annonce
Esbjerg

Vild biljagt: Påvirket fører kørte 140 km/t

En biljagt med hastigheder på 140 kilometer i timen udspilelde sig Esbjergs gade tirsdag aften. Arkivfoto
En 39-årig mand fra Esbjerg forsøgte at stikke af fra politiet og var oppe på en hastighed af 140 kilometer i timen og brød adskillige færdselsregler, inden han blev standset.

Esbjerg: En biljagt gennem Esbjergs gader med hastigheder på op mod 140 kilometer i timen kunne være gået helt galt, men heldigvis kom ingen personer til skade, da politiet sent tirsdag aften satte efter føreren af en personbil.

En patrulje fra politiet ville gerne i kontakt med føreren af en personbil på Strandby Plads tirsdag klokken 23.42, men i stedet for at standse trådte den mandlige fører af bilen hårdt på speederen og ræsede væk fra stedet med betjentene i patruljevognen efter sig.

Biljagten gik ad Hjertingvej, Fiskebrogade, H.E. Blumesvej, Sædding Strandvej mod syd i mod kørselsretningen, Sædding Strandvej mod nord, Kystparken, Sædding Ringvej og til Håndværkervej, hvor jagten sluttede.

Annonce

Påkørte patruljevogne

- Der var tilkaldt forstærkning, og på Håndværkervej lykkedes det betjentene at placere en patruljevogn både foran og bagved den flygtende bilist og på den måde blokere vejen. Føreren påkørte begge patruljevogne, inden han blev anholdt, men heldigvis uden, at nogen kom til skade, siger Søren Larsen fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Føreren viste sig at være en 39-årig mand fra Esbjerg, og han var i forvejen frakendt førerretten. Han blev skønnet spirituspåvirket og taget med på politigården for at få taget en blodprøve.

- Undervejs blev flugtbilistens fart målt til 140 kilometer i timen, og han har overtrådt en lang række færdselsregler, blandt andet ved at køre over for rødt lys og køre imod kørselsretningen. Umiddelbart har ingen personer været i fare under biljagten, men det er jo en helt vild hastighed at køre med, det kunne være gået helt galt, siger Søren Larsen.

Den 39-årige mand kan se frem til et retsligt efterspil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce